Vse bližje vrnitvi Beetlejuicea, oboževalci dočakali napovednik

Kultura 22. Mar 202410:01 0 komentarjev
Prizor iz prvega dela, ki je luč sveta ugledal pred 36 leti.
Prizor iz prvega dela, ki je luč sveta ugledal pred 36 leti (Foto: PROFIMEDIA)

Studio Warner Bros je izdal prvi napovednik za težko pričakovani drugi del horror komedije Beetlejuice, pod katerega se je podpisal kultni ameriški režiser, producent, scenarist in animator Tim Burton.

Po 36 letih se ikonični poltergeist Beetlejuice, ki ga je upodobil vsestranski filmski igralec Michael Keaton, vrača na velika platna. Nadaljevanje kultne klasike Tima Burtona bo luč sveta ugledalo 6. septembra, Keatonu pa ob strani stojijo tudi druga velika imena Hollywooda – povratnici Winona Ryder in Catherine O’Hara, ki sta zaigrali že v prvem delu fantazijske komedije, ter Monica Bellucci, Willem Dafoe, Justin Theroux in Jenna Ortega.

Napovednik ne razkriva veliko. Gledalca popelje nazaj v hišo družine Deetz v mestecu Winter River, kjer Lydio Deetz, ki jo je tudi tokrat upodobila Ryder, še vedno preganja ikonični izganjalec ljudi. Njena najstniška hči Astrid, to igra Ortega, na podstrešju odkrije maketo mesta in odpre portal v posmrtno življenje, skozi katerega v prepoznavno črno-belem suknjiču vstopi Beetlejuice.

Beetlejuice Beetlejuice je nadaljevanje Burtonove klasike iz leta 1988, snemanje pa se je zaradi stavke scenaristov in igralcev precej zavleklo. Kdo bo torej tokrat trikrat izgovoril prepovedano ime ter kakšne potegavščine je pripravil nagajivi izganjalec?

Burton je nedavno za Entertainment Weekly povedal, da je bilo snemanje nadvse zabavno. Videti Keatona v njegovem legendarnem črno-belem črtastem kostumu in poslikavi obraza pa da je bila “čudna zunajtelesna izkušnja”.

Kot je mojster srhljivk še pojasnil, se nadaljevanje odvija desetletja kasneje, ko se družina Deetz ponovno sooča s smrtjo. “Zgodi se nekaj, kar stvari spravi v tek, in Beetlejuice je nazaj,” je še povedal in dodal, da sta se s Keatonom o nadaljevanju pogovarjala vrsto let, medtem pa so ustvarjalci preigravali številne koncepte. V eni od možnih različic bi se nadaljevanje lahko dogajalo celo na Havajih.

O tem, ali lahko lahko Burton ponovi uspeh in kulturni doseg prvega filma, smo se lani pogovarjali s filmskim kritikom in prevajalcem Igorjem Harbom. Zakaj se zdi, da je režiser zadnje desetletje zaspal na lovorikah ter kako mu je uspelo ustvariti tako unikaten umetniški stil, da se je v filmskem svetu ustalil kot pridevnik – burtonesque – si preberite v prispevku Beetlejuice: lahko Tim Burton ponovi uspeh in kulturni doseg prvega filma?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!