Za osnutek besedila pesmi skupine The Beatles tudi več kot pol milijona dolarjev

Kultura 24. Jan 202408:32 0 komentarjev
the beatles
Foto: PROFIMEDIA

List, iztrgan iz zvezka, na katerega je Paul McCartney napisal besedilo pesmi Lovely Rita skupine The Beatles, bo februarja na prodaj na 56. kalifornijskem mednarodnem sejmu starih knjig. Ta bo potekal od 9. do 11. februarja na pomolu 27 v San Franciscu.

Lovely Rita, ki je bila umeščena na stran B najbolj znanega albuma skupine Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, je radostna ljubezenska pesem o redarki, ki deli parkirne listke.

Po pisanju nemške tiskovne agencije dpa je rokopis ocenjen na več kot pol milijona dolarjev. Gre za prvi osnutek besedila pesmi, piše na spletni strani podjetja Biblioctopus Rare Books, ki rokopis daje v prodajo.

Besedilo je napisano z nalivnikom na list papirja, iztrgan iz zvezka s spiralno vezavo. Nekaj besed je prečrtanih, dopisane so pripombe in alternativne različice. List je naprodaj uokvirjen, skupaj s sliko naslovnice albuma Sgt. Pepper in ploščico zlate barve, na kateri med drugim piše Lovely Rita by Paul McCartney.

“Takšne stvari se na trgu ne pojavljajo zelo pogosto, in ko se, niso vedno tako pomembne,” je povedala Susan Benne, ki vodi Ameriško združenje prodajalcev starih knjig (Antiquarian Booksellers’ Association of America – ABAA); slednje pripravlja februarski dogodek.

Kalifornijski mednarodni sejem starih knjig je letna razstava redkih in starih knjig, zemljevidov, rokopisov in fotografij. Med drugimi redkimi predmeti na tokratnem sejmu bosta po pisanju dpa tudi originalna naslovnica znanstvenofantastičnega romana Leva roka teme ameriške pisateljice Ursule Kroeber Le Guin in zemljevid San Francisca iz leta 1911.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!