Afera Vizjak že pod drobnogledom tožilcev

Slovenija 19. Okt 202115:57 > 20:23 3 komentarji
Vrhovno sodišče, Okrožno sodišče v Ljubljani, Sodna palača, sodstvo
Denis Sadiković/N1

Na vrhovnem državnem tožilstvu so v zvezi s posnetki pogovorov, na katerih sta minister Andrej Vizjak in Bojan Petan, prejeli vlogo, ki bo odstopljena pristojnemu državnemu tožilstvu v obravnavo, so povedali za N1.

POP TV je v ponedeljek objavil posnetek, ki po poročanju komercialne televizije razkriva, kako je leta 2007 v bitki za obvladovanje Term Čatež takratni minister za gospodarstvo in današnji minister za okolje in prostor Andrej Vizjak podjetniku in nekdanjemu član LDS Bojanu Petanu svetoval, kako se izogniti plačilu davka.

Prav tako je minister Vizjak Petanu obljubil kooperativnost države v nadzornem svetu in pri kadrovanju, če bo Petan sledil Vizjakovim navodilom, so še razkrili v oddaji 24UR ZVEČER.

Na vrhovnem državnem tožilstvu so za N1 povedali, da so v zvezi s to zadevo danes prejeli vlogo, ki bo odstopljena pristojnemu državnemu tožilstvu v obravnavo. “Razen tega vaše vprašanje štejemo kot glas o kaznivem dejanju, ki se preganja po uradni dolžnosti in bomo zadevo prav tako odstopili pristojnemu državnemu tožilstvu,” so še zapisali v odgovoru.

Z generalne policijske uprave pa so sporočili, da na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe, zaradi varstva osebnih podatkov ne morejo dati odgovora.

“Potrdimo vam lahko le, da policija v tem primeru do sedaj ni prejela prijave, bo pa razpoložljive informacije celovito preverila z vidika morebitnega obstoja razlogov za sum kateregakoli kaznivega dejanja, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti, in v primeru potrditve obstoja razlogov izvedla ukrepe za dokazovanje kaznivega dejanja in zavarovanje dokazov,” so še odgovorili na policiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje