Ali ste vedeli, da je v središču Ljubljane pokrita kolesarnica?

Slovenija 02. Avg 202218:40 > 19:30 0 komentarjev
Kolesarnica Kongresni trg
Nik Rovan/MOL

Konec junija se je v garažni hiši Kongresni trg odprla prva pokrita javna kolesarnica v Ljubljani, v kateri je prostora za okoli 100 koles.

Ljubljana je junija letos gostila svetovni kolesarski kongres Velo-city, na katerem so udeleženci na različnih panelih in dogodkih razpravljali o prihodnosti kolesarjenja in mobilnosti v glavnem mestu. Že pred začetkom kolesarskega kongresa je Matic Sopotnik iz občinskega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet napovedal, da bo Ljubljana kmalu dobila prvo javno pokrito kolesarnico.

Kot poroča portal ljubljanainfo.com, so o tej ideji na Mestni občini Ljubljana razmišljali že ob koncu lanskega leta: “Prepoznali smo potrebo po njej; prav tako so občanke in občani pogosto izražali zanimanje zanjo, vendar smo iskali ustrezne pogoje.”

Konec junija pa se je pokrita kolesarnica v garažni hiši Kongresni trg tudi uradno odprla. V njej lahko uporabniki pustijo svoja kolesa; kolesarnica v ta namen ponuja prostor za okoli 100 koles. Uporabniki lahko kolesarnico uporabljajo brezplačno, do nje pa lahko dostopajo s kartico Urbana.

V Ljubljani so to pomlad in poletje potekali številni projekti za izboljšanje kolesarske infrastrukture. Med drugim so v okviru priprav na kolesarski kongres Velo-city označili tudi prvo kolesarsko ulico. Gre za ulico na Poljanskem nasipu med Cukrarno in Materinskim mostom, kjer imajo kolesarji prednost pred avtomobili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!