Arso opozarja: v noči na sredo možnost hudourniških poplav

Slovenija 13. Jul 202111:29 > 14:14 2 komentarja
poplave
Arso

Zvečer bo zahodni del države dosegla vremenska fronta z nevihtami, ki se bodo ponoči razširile nad večji del države. Možna so krajevna neurja, zato je Agencija za okolje izdala opozorilo, da bodo predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji verjetna razlivanja in poplavljanja hudourniških vodotokov.

Potem ko je v nedeljo pozno popoldne osrednjo Slovenijo zajel močan naliv, ki je v zelo kratkem času povzročil poplave, se bo nad Slovenijo danes znova zadrževala padavinska celica. Proti večeru bo namreč zahodni del države zajela vremenska hladna fronta z nevihtami, ki se bodo v noči na sredo razširile nad večji del države.

Arso vode
Twitter Arso vode

Možna so krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra. Agencija za okolje (Arso) je zato izdala opozorilo, saj bo, kot pojasnjuje, predvsem v zahodnem, južnem in osrednjem delu države verjetnost razlivanja in poplavljanja hudourniških vodotokov.

V nedeljo voda zalila podvoz na Celovški

Spomnimo, da je v nedeljskem krajšem nalivu meteorna voda v prestolnici zalila številne ceste, med njimi podvoz na Celovški cesti. Tam je obtičal avto, v katerem je bilo več ljudi, a jim je uspelo brez pomoči zapustiti vozilo.

Spletna stran Uprave za zaščito in reševanje je bila preplavljena s klici za intervencijsko pomoč iz Ljubljane, vsi zaradi poplav meteorne vode. Imeli so jih več kot 70. Voda je po informacijah ljubljanske gasilske brigade vdrla v več kleti stanovanjskih objektov, gasilci pa so na terenu prebivalcem pomagali odpravljati škodo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje