Avstrijski predsednik zaradi bolezni preložil obisk v Sloveniji

Slovenija 22. Nov 202216:21 0 komentarjev
Alexander Van der Bellen, Borut Pahor
Profimedia

Uradni obisk avstrijskega predsednika Alexandra Van der Bellna v Sloveniji, ki je bil predviden za petek, je prestavljen na predvidoma začetek decembra, so danes sporočili iz urada predsednika republike Boruta Pahorja, ki ga je povabil na obisk. Razloga niso sporočili, so pa avstrijski mediji te dni poročali, da je Van der Bellen zbolel za covidom.

Avstrijska tiskovna agencija APA je v ponedeljek poročala, da so jim iz predsednikove pisarne sporočili, da bo Alexander Van der Bellen, ki je bil v soboto pozitiven na okužbo z novim koronavirusom, ta teden še naprej delal od doma in da se za zdaj ne bo udeležil nobenega sestanka. Dodali so, da ima blag potek bolezni in da se “za zdaj počuti dobro”.

Predsednik republike Borut Pahor je minuli teden sporočil, da se bo Van der Bellen na njegovo vabilo ta petek mudil v Sloveniji na uradnem obisku. Sprejel naj bi ga tudi premier Robert Golob.

Iz Pahorjevega urada so danes še sporočili, da bodo pravočasno obvestili o novem datumu obiska.

Pahorja bo po nedavnih volitvah sicer na položaju 23. decembra nasledila novoizvoljena predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki naj bi bila prisotna v neformalnem delu tega zadnjega uradnega obiska Van der Bellna v Pahorjevem mandatu.

Pahor in Van der Bellen sta se srečala že večkrat. Med drugim sta se leta 2020 skupaj udeležila dogodka ob 100. obletnici koroškega plebiscita, ko se je avstrijski predsednik v slovenščini koroškim Slovencem opravičil za krivice in zamude pri uresničitvi njihovih ustavnih pravic.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!