Ministrica Bobnar za migracijsko strategijo, ki bo solidarna in vključujoča

Slovenija 26. Jul 202219:05 > 19:05 2 komentarja
Tatjana Bobnar
Ziga Zivulovic jr./Bobo

Notranja ministrica Tatjana Bobnar se je srečala s predstavniki akademskih in raziskovalnih institucij, ki delujejo na področju migracij, azila in človekovih pravic in se seznanila z njihovimi aktualnimi raziskovalnimi projekti. Bobnar je v nadaljevanju predstavila načrte in aktivnosti ministrstva za pripravo celovite migracijske strategije.

Srečanja so se udeležili predstavniki filozofskih fakultet v Ljubljani in Mariboru, Inštituta za narodnostna vprašanja, Mirovnega inštituta in Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti, so danes sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

“Na ministrstvu se zavedamo moči skupnega delovanja, zato želimo v razpravo ob pripravi nove migracijske strategije pritegniti tudi akademike in raziskovalce, ki se s to tematiko ukvarjate,” je pojasnila ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar.

Ministrica je 7. julija na prvem sestanku posvetovalnega telesa za migracije povedala, da je namen novega telesa priprava celovite migracijske strategije, v kateri bodo ključna vodila solidarnost, vključevanje, spoštovanje človekovih pravic. Na posvet so bili povabljeni predstavniki državnih organov, nevladnih in mednarodnih organizacij ter civilne družbe.

V petek se je Bobnar sestala z župani občin na meji s Hrvaško. Razpravljali so o odstranjevanju ograje na meji in zagotavljanju varnosti lokalnega prebivalstva. Ministrica je ob tem poudarila pomen sodelovanja z lokalnimi skupnostmi in predstavila aktivnosti ministrstva na področju migracij ter udeležence seznanila z začetkom dela posvetovalnega telesa, ki se ukvarja s celostno obravnavo migracij.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje