Bojan Dobovšek pojasnil, zakaj je odstopil kot predsednik Dobre države

Slovenija 04. Feb 202215:48 > 18:50 0 komentarjev
Bojan Dobovšek
Žiga Živulović jr./BOBO

Bojan Dobovšek je z mesta predsednika stranke Dobra država odstopil, ker zagovarja stališče, da mora stranka na volitvah v DZ nastopiti sama, je pojasnil za STA. Izvršni odbor Dobre države pa meni, da bi se morali pogovarjati s podobno mislečimi. Stranka bo na kongresu iskala novega predsednika, Dobovšek načrtov za prihodnost še ne razkriva.

Na četrtkovem izvršnem odboru stranke Dobra Država so z desetimi glasovi za in enim proti sprejeli sklep, da naj se stranka o povezovanju pogovarja s podobno mislečimi strankami. Sklep je sicer sledil podobnemu sklepu, ki so ga na predlog Bojana Dobovška sprejeli na kongresu stranke, so pojasnili v stranki. Na izvršnem odboru pa je proti takemu sklepu glasoval prav Dobovšek in hkrati odstopil z mesta predsednika stranke.

Stranka zanika špekulacije, da se bodo povezovali z Golobom

Stranka je zanikala špekulacije, da naj bi se povezovali s predsednikom Gibanja Svoboda Robertom Golobom. Poudarili so, da je bil sprejet sklep le na načelni ravni, ni pa določal, s kom naj bi se pogovarjali in povezovali.

Dobovšek je naknadno sporočil, da navedbe stranke glede glasovanja ne držijo, “saj sem odstopil pred glasovanjem in se glasovanja nisem udeležil”. Dodal je tudi, da je ves čas zagovarjal stališče, da mora resna stranka samostojno na volitve. Po preboju v parlament pa sodelovati glede na volilni rezultat, je dodal. Izpostavil je, da ni nasprotoval pogovorom, temveč predvolilnemu povezovanju. “Cel izvršni odbor je hotel predvolilno sodelovanje in nastop na skupni listi, s tem pa stranka izgubi identiteto,” je sklenil Dobovšek. Hkrati je dejal, da je o njegovi nadaljnji poti še preuranjeno govoriti.

Dobra država, ki je v veliki meri opravila s pripravami na predvolilno obdobje, bo torej novega predsednika iskala na ponovljenem, izrednem kongresu z eno samo točko. Program z naslovom Izberimo prihodnost so namreč potrdili že na kongresu sredi januarja, ko je sicer tudi Dobovšek znova dobil mandat predsednika. Nov kongres bo v digitalni obliki izveden najpozneje do 15. februarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!