Bratušek: Do odločitve o morebitnem letalskem prevozniku je še kar nekaj korakov

Gospodarstvo 08. Jun 202314:59 3 komentarji
Vlada naj bi pred poletjem odobrila ustanovitev nove državne letalske družbe
Foto: BOBO

Infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek je na seji vlado seznanila s poročilom za izboljšanje letalske povezljivosti. Sprejeli so tri sklepe, po besedah ministrice pa smo še kar nekaj korakov oddaljeni od morebitnega ustanavljanja ali soustanavljanja letalske družbe.

Vlada se je seznanila z dvema študijama glede letalske povezljivosti Slovenije in njenih ekonomskih učinkov, ki jih je pretekli teden predstavila ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

Ob tem so se na vladi seznanili tudi s poročilom vodje delovne skupine za preučitev možnosti za izboljšavo letalske povezljivosti.

Vlada je sprejela tri sklepe. Delovna skupina je ugotovila, da subvencije letalskim prevoznikom, ki jih je vlada razpisala, niso dale zadostnih rezultatov in da iz študij izhaja, da je edina možna oziroma najbolj smiselna rešitev za izboljšanje letalske povezljivosti soustanovitev podjetja s strateškim partnerjem. Vlada je ministrstvu še naložila, da v sodelovanju z ostalimi pristojnimi resorji nadaljuje postopke za iskanje pravnih, ekonomskih in drugih potrebnih rešitev za izboljšanje letalske povezljivosti Slovenije, v ključno z morebitnim povezovanjem z obstoječimi letalskimi družbami.

Bratušek je poudarila, da še ni bilo nobenega predloga o ustanovitvi letalske družbe. “Jasno, ni bilo še predloga, saj še ni bilo osnove za to, da bi Slovenija šla v ustanavljanje oziroma soustanavljanje letalske družbe. Do tja nas čaka še kar nekaj korakov, da bi se sploh odločali o tem. Letalski prostor je zelo reguliran. In vse to bomo v nadaljevanju na ministrstvu dali na mizo, da bo vlada odločala, kako naprej,” je o morebitnem novem državnem letalskem prevozniku dejala ministrica.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje