Brez vozniškega dovoljenja in z desetimi tujci v avtu bežal pred policijo

Slovenija 23. Nov 202308:27 4 komentarji
avtomobil, nesreča, tihotapljene beguncev
Foto: PU Nova Gorica

Prejšnjo nedeljo so policisti v okolici Nove Gorice opazili sumljiv avtomobil. Voznik je, ko so ga želeli ustaviti, pohodil plin in skušal pobegniti, vendar je pri zavijanju trčil v betonski zid. Beg pred policisti je nadaljeval peš, vendar so ga prijeli. Izkazalo se je, da ni imel vozniškega dovoljenja, v avtomobilu pa je proti Italiji prevažal deset tujcev, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo.

Novogoriški policisti so minuli konec tedna obravnavali tujca, ki je z avtom skušal v Italijo nezakonito prepeljati deset turških državljanov. Kot so sporočili s policije, so v nedeljo v okolici Ajševice opazili avtomobil s švedsko registrsko tablico, ki je vozil počasi in je bil videti zelo obteženo. Ker so policisti posumili, da gre za nezakonite migracije, so zapeljali za omenjenim vozilom, ki je bilo namenjeno proti meji z Italijo.

Voznik tujega vozila je v Rožni Dolini zavil na parkirišče in avtomobil ustavil. Ko so do njega prišli policisti, ki so želeli preveriti vozilo in voznika, je ta hitro odpeljal s parkirišča in oddrvel proti tamkajšnjemu mejnemu prehodu. Za njim so šli tudi policisti, ki so voznika z lučmi in sireno pozivali k zaustavitvi.

Po približno 200 metrih vožnje je voznik tujega vozila zavil v stransko ulico in zaradi prevelike hitrosti čelno trčil v betonski zid pred stanovanjsko hišo. Po besedah policistov je voznik nato stekel iz vozila, vendar so ga po nekaj minutah izsledili in prijeli blizu glavnega krožnega križišča v Rožni Dolini.

Iz poškodovanega vozila je izstopilo deset tujcev, med katerimi sta bila tudi dva otroka. Kot so sporočili s PU Nova Gorica, so bili vsi turški državljani, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop, tranzit ali zadrževanje v Sloveniji. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Policija je 25-letnemu vozniku, ki je švedski državljan, odvzela prostost, ugotovili pa so še, da je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje in suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu so ga privedli pred preiskovalnega sodnika na okrožnem sodišču v Novi Gorici. Po zaslišanju je sodnik za 25-letnika odredil pripor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje