Čakalne dobe ponovno na večini mejnih prehodov s Hrvaško

Slovenija 22. Avg 202110:30 > 15:24 0 komentarjev
meja covid potrdilo PCT
BOBO

Tudi danes so na večini mejnih prehodov čakalne dobe, gost promet z zastoji pa je tudi ponekod drugod.

Že ves dan je promet na mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo močno povečan. Na mejnem prehodu Gruškovje osebna vozila na vstop v Slovenijo čakajo štiri ure, več kot dve uri čakajo na prehodih Obrežje, Dragonja, Sečovlje in Starod. Zastoji so tudi na meji z Avstrijo, kažejo podatki prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Po podatki prometno-informacijskega centra, objavljenih okoli 14.30, je na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg pet kilometrov. Zastoj je tudi na avstrijski strani pred predorom Karavanke proti Sloveniji, dolg je dva kilometra. Predor Karavanke proti Sloveniji občasno zaradi varnosti zapirajo.

Zastoj je tudi na cesti pred predorom Ljubelj proti Avstriji, predor občasno zapirajo zaradi varnosti. Tudi na štajerski avtocesti je pred prehodom Šentilj proti Avstriji zastoj vozil dolg 500 metrov.

Gost promet tudi na ljubljanski obvoznici

Čakalne dobe za osebna vozila so na večini mejnih prehodov s Hrvaško, na Obrežju poleg osebnih vozil za vstop v Slovenijo čakajo tudi avtobusi, trenutno dobro uro. Na dolenjski avtocesti je promet oviran med mejnim prehodom Obrežje in Čatežem proti Ljubljani.

Na ljubljanski zahodni in južni obvoznici je zastoj iz smeri Brda in od priključka Ljubljana zahod proti Primorski, potovalni čas se tam podaljša za približno deset minut. Promet je povečan na primorski avtocesti od Ljubljane proti Kopru, na štajerski avtocesti pa je zastoj med priključkoma Dramlje in Celje vzhod proti Ljubljani dolg en kilometer.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!