Cargo-partner bo na Brniku tretjino svojih potreb pokril s sončno energijo

Gospodarstvo 21. Avg 202315:06 1 komentar
Cargo-parter je zgradil novo sončno elektrarno.
Srdjan Živulović/BOBO

Logistično podjetje Cargo-partner je na strehi svojega centra na Brniku zaključil gradnjo sončne elektrarne s 1192 paneli. S tem naj bi proizvedli 575 megavatnih ur elektrike na leto, kar predstavlja 34 odstotkov energije, ki jo logist potrebuje za svoje delovanje.

Podjetje Cargo-partner je ta mesec na strehi svojega iLogističnega centra na Brniku zaključilo gradnjo sončne elektrarne s 1192 paneli. Elektrarna bo po načrtih proizvedla 575 megavatnih ur elektrike na leto, s čimer bo Cargo-partner pokril 34 odstotkov energije, ki jo potrebuje za svoje delovanje, ob tem pa prihranil 146 ton ogljikovega dioksida.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v logističnem podjetju, so začeli sončno elektrarno načrtovati lani. Postavili so jo v sodelovanju s podjetjem Gen-I Sonce.

Sončna elektrarna je po njihovih navedbah samo eden od številnih ukrepov, ki so jih sprejeli v procesu zelene transformacije. Nedavno so vozni park službenih vozil dopolnili z dodatnim električnim vozilom, sočasno pa pred upravno stavbo postavili dodatne električne polnilnice.

Cargo-parter je zgradil novo sončno elektrarno.
Srdjan Živulović/BOBO

Pohvalili so se še, da so z okrepitvijo digitalizacije poslovanja močno zmanjšali porabo papirja. Kot eno večjih sprememb so izpostavili spletno platformo CargoWise One, ki so jo v Sloveniji vzpostavili v aprilu ter se uporablja za organizacijo in upravljanje prevozov ter komunikacijo.

Pridobili certifikat, ki zahteva visok standard pri ravnanju z okoljem

V sklopu digitalizacije so v podporo prodaji uvedli Sales Force aplikacijo ter začeli izdajati račune v elektronski obliki in elektronska dokazila o dostavi (ePOD). Pomemben prispevek k brezpapirnemu poslovanju je dodala tudi spletna platforma Spot, ki jo uporabljajo za naročanje in upravljanje transportov. Poleg tega za optimizacijo natovarjanja in raztovarjanja uporabljajo aplikacijo Time Slot Management.

Cargo-partner Slovenija je že pridobil okoljski certifikat ISO 14001:2015, ki zahteva visok standard pri ravnanju z okoljem.

Skupina Cargo-partner deluje na področju celostne informacijske logistične storitve in ponuja širok portfelj storitev letalskih, ladijskih in kopenskih prevozov ter skladiščne logistike. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1983, lani je ustvarilo 2,06 milijarde evrov prometa, trenutno pa po svetu zaposluje več kot 4000 ljudi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje