Čas kresovanj in piknikov – bo vreme sodelovalo?

Slovenija 29. Apr 202211:06 > 11:19 0 komentarjev
1. maj, praznik dela, mlaj
Žiga Živulović jr./BOBO

Prvomajski prazniki so običajno dobra priložnost za odprtje sezone piknikov – a tudi letos ne bo šlo brez dežja. Tako prvi kot drugi maj bosta deževna, saj je pred nami obdobje ploh. Sončno, suho in toplo vreme nas čaka le še v soboto, zato nam bo vreme naklonjeno vsaj na kresovanju.

Zadnji dan aprila bo zunaj skorajda idilično, v soboto bo suho in sončno, temperature bodo dosegle do 20 stopinj Celzija. Vreme bo zvečer torej ugodno za prvomajska kresovanja, a se prvega in drugega maja žal ne bo nadaljevalo. Zaradi spusta hladnega zraka nad naše kraje nas od nedelje čaka nestabilno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, je za N1 napovedal dežurni prognostik z Agencije RS za okolje Blaž Šter.

V nedeljo zjutraj bo še suho, manjše padavine se bodo pojavile dopoldne ter se popoldne in zvečer okrepile predvsem v osrednjem delu Slovenije. V noči na ponedeljek se bodo padavine razširile tudi na vzhod. Pričakujemo lahko tudi kakšno nevihto, je opozoril Šter. Kljub dežju pa ne bo hladno, temperature se bodo čez dan gibale med 16 in 19 stopinjami Celzija.

Manj padavin kot v notranjosti Slovenije bo na Primorskem, še posebej ob morju, kjer lahko pričakujemo tudi več sonca. Vreme za izlet v gore ne bo idilično, saj bodo tudi te v oblakih. V visokogorju nad 2.500 metri nadmorske višine bodo razmere zimske: zapadel bo sneg, temperatura bo padla pod ničlo.

Izboljšanja vremena ta teden še ni pričakovati. Čeprav se bodo temperature cel teden gibale malo pod 20 stopinjami Celzija, bodo ves teden vztrajale tudi plohe. Suha bo šele naslednja nedelja, a se bo nekoliko ohladilo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!