Če odgovora po prijavi v aplikacijo Poplave 2023 ni, obvestite civilno zaščito

Slovenija 13. Avg 202309:25 0 komentarjev
Aplikacija Poplave 2023
Posnetek zaslona/Poplave 2023

V aplikacijo Poplave 2023 se je prijavilo že več kot 31.000 ljudi, ki želijo pomagati prizadetim na poplavljenih območjih. Pojavljajo pa se nekatere težave pri uporabi, saj številni ne dobijo odgovora na ponujeno pomoč. Če ste med njimi tudi vi, obvestite republiški štab civilne zaščite.

Po poročanju TV Slovenija so v občini Renče – Vogrsko za dan solidarnosti organizirali avtobus s 60 prostovoljci in prevoz za pet delovnih strojev. Čeprav so se prijavili pred tremi dnevi, potrditve v aplikaciji še niso dobili.

Milivoj Perkon iz tamkajšnjega štaba civilne zaščite je povedal, da so po nekaj težavah z aplikacijo sami poiskali občine, ki so prizadete v poplavah, in stopili v stik s pripadniki civilne zaščite na tistih območjih.

Poveljnik civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk, ki upravlja aplikacijo, je pojasnil, da je zahtevek v aplikaciji osnova za napotitev. Poudaril je, da so občine absolutno preobremenjene, prav tako štabi. “Če pride podatek do nas, da so dogovorjeni, vstavimo vse podatke sami v aplikacijo in pošljemo delovne naloge. Pot je samo ena, občine občinskim štabom, občinski regijskim štabom, in ko dobimo zahtevke, jih isti dan obdelamo. Na današnji dan ob tej uri imamo vse zahtevke popolnjene,” je pojasnil v TV Dnevniku.

Vse, ki odgovora niso prejeli, je pozval, da to sporočijo republiškemu štabu civilne zaščite. Tiste, ki so že dogovorjeni s civilno zaščito za pomoč na nekem območju, pa poziva, da jim to sporočijo, zanje pa bodo izdali delovni nalog v najkrajšem možnem času.

Ogledate si lahko tudi video, ki vas korak za korakom pelje po aplikaciji.

Vse, ki nameravate v naslednjih dneh pomagati, civilna zaščita poziva, da to storite organizirano, najbolje prek prijave v aplikacijo Poplave 2023. Prav tako bodite pozorni, da na območja s posebnim režimom ne morete brez naloga oziroma dovolilnice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!