Centralno cenovno evidenco medicinske opreme bo vodil Klemen Štibelj

Slovenija 18. Mar 202217:38 0 komentarjev
medicinska oprema
PROFIMEDIA

Vlada je na dopisni seji za v. d. direktorja urada vlade za centralno cenovno evidenco medicinskih pripomočkov in medicinske opreme imenovala Klemna Štiblja. Kot so sporočili po seji vlade, je bil Štibelj, zadnji dve leti vodja kabineta notranjega ministra Aleša Hojsa, imenovan z 19. marcem do imenovanja direktorja urada, a največ za šest mesecev.

Klemen Štibelj je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist. Po zaključenem študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je bil najprej zaposlen v gospodarstvu, v podjetju Domel v Železnikih. Od leta 2007 je zaposlen v državni upravi, sprva je služboval na ministrstvu za pravosodje, nato pa na ministrstvu za javno upravo. Večino časa se je ukvarjal s področjem javnega naročanja. Od aprila 2018 do oktobra 2019 je bil kot civilni funkcionalni strokovnjak v okviru Natove svetovalne skupine (NALT) na Kosovu svetovalec za pogodbe in javna naročila, so navedli v sporočilu po seji vlade.

Odlok o ustanovitvi, nalogah in organizaciji urada za centralno cenovno evidenco medicinskih pripomočkov in medicinske opreme je sicer vlada sprejela na četrtkovi seji.

Na današnji dopisni seji pa je vlada imenovala tudi predstavnike ustanovitelja v svet zavoda za transfuzijsko medicino. Za mandatno dobo štirih let so kot predstavniki ustanovitelja imenovani Mojca Stoschitzky, Ingrid Kovšca Pušenjak, Danijel Sivka in Aleksander Bucik. Mandat jim bo začel teči s konstitutivno sejo sveta zavoda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!