Damjanovič bo prevzel Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Slovenija 26. Avg 202120:43
Damjan Damjanovic
Sašo Radej/BOBO

Vlada je razrešila Damjana Damjanoviča s položaja vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo, s 1. septembrom pa bo prevzel vodenje Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Vlada je danes razrešila Damjana Damjanoviča s položaja vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo in s 1. septembrom na ta položaj imenovala Barbaro Koželj Podlogar. Damjanovič bo s 1. septembrom prevzel vodenje Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Vlada je Damjanoviča s položaja v. d. generalnega direktorja direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo razrešile z 31. avgustom.

Barbara Koželj Podlogar je za v. d. generalne direktorice direktorata za ustvarjalnost imenovana do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za dobo šestih mesecev, to je najdlje do 28. februarja.

Damjanovič pa je za direktorja Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti imenovan za mandatno dobo štirih let, to je do 31. avgusta 2025.