Odvetniki nudijo brezplačno pravno svetovanje: kako do želene pomoči?

Slovenija 19. Dec 202206:15 1 komentar
odvetnik
PROFIMEDIA

Odvetniki bodo danes že 12. leto zapored organizirali Dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Brezplačno pravno svetovanje bodo nudili v odvetniških pisarnah, prek telekomunikacijskih in videokonferenčnih povezav, v Ljubljani, Kopru in Novi Gorici pa tudi v prostorih mestne hiše, so sporočili iz Odvetniške zbornice Slovenije.

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim zbornica obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči.

V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev, so navedli v sporočilu za javnost. Odvetniška zbornica priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk.

Posameznikom pa se ni treba predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v mestno hišo v Kopru, Novi Gorici in Ljubljani. Odvetniki vam bodo posredovali predvsem splošne informacije o problemu oziroma sporu in vam pojasnili pravne možnosti, ki vam jih v vašem primeru omogoča zakonodaja in sodna praksa. Prav tako predlagajo, da prinesete s seboj morebitno dokumentacijo.

Kako do želene pomoči?

Več o Dnevu brezplačne pravne pomoči pro bono

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje