Danes in v petek še nekaj neviht. Kaj nas čaka konec tedna?

Slovenija 16. Avg 202314:36 0 komentarjev
Neurje
Uroš Kokol/N1

Danes popoldan in zvečer se bodo predvsem v severnem delu države pojavljale posamezne plohe in nevihte, ki bodo mogoče še v petek. Nato prihaja obdobje sončnega in toplega vremena.

V severnem delu države se pojavljajo posamezne kratkotrajne plohe in nevihte.

Tako bo po besedah dežurnega meteorologa Jureta Cedilnika vse do večera, vendar večjih težav te nevihte ne bodo prinesle.

“Šlo bo za dokaj kratkotrajne nevihte, ki se ne bodo organizirale, tako da ne bo kakšnega burnega dogajanja. Bo pa vseeno ponekod grmelo. Tako bo do večera,” je dejal Cedilnik.

“Najbolj verjetni so nalivi, saj se fronta premika zelo počasi, kar pomeni, da dalj časa pada nad istim mestom. Kakšna drobna toča je lahko ob vsakih nevihtah,” je dejal o današnjem popoldanskem dogajanju.

V četrtek bo nekakšno prehodno oziroma vmesno obdobje, ko bo neviht manj oziroma bodo omejene le na Julijske Alpe oziroma gorski svet, je dodal.

V petek znova nekaj neviht, nato se bo stabiliziralo

Po besedah Cedilnika se bo v petek znova pojavila zelo oslabljena motnja, zato bo več ploh in neviht. Od sobote pa do prve polovice prihodnjega tedna se bo zaradi visokega zračnega pritiska in toplega zraka v višinah vreme stabiliziralo.

“Kaže, da bo konec tedna in v prvi polovici prihodnjega tedna stabilno, sončno in vroče. Nevihte bodo zelo malo verjetne. Temperature bodo kar visoke, na Primorskem do 35 stopinj Celzija, drug pa tudi malenkost nad 30 stopinj Celzija,” je še napovedal Cedilnik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!