Danes še zadnji dan pouka v tem letu

Slovenija 23. Dec 202210:22 0 komentarjev
Prvi šolski dan
Srdjan Zivulovic/Bobo

Šolarji so danes v šoli še zadnjič v letošnjem letu. V soboto se zanje začenjajo božično-novoletne počitnice, v katerih bodo uživali deset dni, skoraj 195.000 osnovnošolcev in okrog 74.000 srednješolcev pa se bo v šolo znova vrnilo 3. januarja. Prazniki sicer ne bodo obdarjeni s snegom, kljub temu pa bo šolarjem na voljo mnogo dejavnosti.

Večina šol bo sicer s proslavo zaznamovala dan samostojnosti in enotnosti, ki ga kot državni praznik praznujemo 26. decembra

Letos bo v Sloveniji počitniško vzdušje prvič po dveh letih minilo brez zaostrenih ukrepov zaradi pandemije covid-19.

V Zvezi prijateljev mladine Maribor obljubljajo, da se bo pester nabor dogodkov odvil tudi letos, saj bodo organizirali skupinsko drsanje na drsališču Gallus v Mariboru, izdelovali glasbene inštrumente ter v novo leto vstopili v ritmih afriške glasbe, ki jo bodo igrali na glasbilo djembe.

Šolarji se bodo lahko med počitnicami spustili tudi po belih strminah, med drugim tudi na Cerknem, kjer bodo v soboto odprli smučarsko sezono. V starem mestnem jedru Ljubljane pa bo od ponedeljka do petka ob 17. uri potekal tradicionalni sprevod dedka Mraza, ki bo iz svoje kočije z lipicanci pozdravil otroke.

Zabavnih in poučnih zimsko novoletno obarvanih brezplačnih delavnic pa se mladi med počitnicami lahko udeležijo tudi v Centru Triglavskega narodnega parka (TNP) Bohinj. Tokrat se bodo otroci lahko pozanimali o zgradbi in obliki snežink, spoznavali pa bodo tudi zimski spanec živali in ob tem iz naravnih materialov izdelovali okraske za novoletno jelko.

Šolarji so si letos sicer prvi oddih privoščili že konec oktobra v času “krompirjevih” počitnic. Pred koncem šolskega leta pa jih čakajo med drugim še enotedenske zimske počitnice, ki bodo letos v dveh delih konec januarja in v prvi polovici februarja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!