Toča na Pohorju poškodovala poljščine in avtomobile

Slovenija 23. Jul 202115:10 > 24. Jul 2021 00:15 0 komentarjev
toča
Maša Napotnik/Facebook Neurje.si

Občine Maribor, Kungota, Pesnica, Dravograd in Lovrenc na Pohorju je po podatkih Uprave za zaščito in reševanje popoldne zajelo močno neurje. Zaradi vetra se je podrlo več dreves in bilo odkritih več streh objektov. V občini Lovrenc na Pohorju je padala tudi debela toča, ki je poškodovala poljščine, avtomobile in strehe objektov.

Kot jajce debela toča je danes padala na območju Lovrenca na Pohorju, ki so ga pred dnevi prizadele hudourniške poplave, so zapisali na Facebook strani Neurje.si.

Maša Napotnik nam je iz Lovrenca na Pohorju poslala fotografije debele toče, ki je danes popoldan povzročila škodo na…

Posted by Neurje.si on Friday, July 23, 2021

Kot poročajo na Upravi za zaščito in reševanje, je toča povzročila precej škode na poljskih pridelkih, poškodovanih je bilo tudi veliko avtomobilov in streh objektov.

Močno neurje je zajelo tudi občine Maribor, Kungota, Dravograd in Pesnica. Meteorna voda je zalila kletne prostore stanovanjskega objekta, močan veter je podrl več dreves, poškodoval strehe na objektih ter podrl nekaj dreves na vozila in objekte. Na lokacijah so posredovali gasilci iz sedmih prostovoljnih gasilskih društev in poklicne enote.

Kot jajce debela toča, je trenutno padala na območju Lovrenca na Pohorju! Spremljajte radarsko animacijo za natančno lociranje nevihte.http://neurje.si/radarske-slike/Foto: Dejan Črešnar

Posted by Neurje.si on Friday, July 23, 2021

Pozneje so močnejše nevihte s silovitimi nalivi in sunki vetra nastale tudi nad Dinarsko pregrado. Proti večeru pa se je od zahoda zjasnilo. Na Upravi za zaščito in reševanje so sicer že zgodaj popoldne opozorili na možnost razvoja močnejših krajevnih neviht na Koroškem, Štajerskem in Prekmurskem koncu.

Konec tedna bo večinoma sončen, verjetnost neviht pa bo majhna in omejena predvsem na gorati svet severozahodne Slovenije. Več oblačnosti je pričakovati v torek, ko bodo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji nastajale plohe in nevihte.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!