Deklica s posebnimi potrebami šest ur sama zaprta na šolskem avtobusu

Slovenija 16. Sep 202311:27 2 komentarja
Voznik avtobusa
PROFIMEDIA

Učenka strunjanskega Centra za usposabljanje je na drugi šolski dan ostala zaprta na šolskem avtobusu. Po več urah jo je opazil voznik, ki jo je odpeljal v šolo. Starši ne bodo podali prijave.

Primer se je zgodil na začetku novega šolskega leta. Deklica s posebnimi potrebami se je zjutraj peljala s šolskim avtobusom v šolo, med potjo pa je zaspala, zato pri šoli v Strunjanu ni izstopila, je poročala Televizija Slovenije.

Ob prihodu do vznožja hriba, kjer je šola, je otroke prevzela spremljevalka, ki pa ni opazila, da manjka 12-letna deklica. Prav tako je ni opazil voznik avtobusa, saj je deklica majhne rasti, opozoril pa jih ni niti njen sosed na avtobusu.

Na šoli so dejali, da je pri pouku niso pogrešali, saj je s starši konec tedna odpotovala v tujino.

Kasneje je voznik, ki sicer že 30 let vozi avtobus in že več let prevaža otroke s posebnimi potrebami, ko je avtobus parkiral na parkirišču v Luciji, zaslišal jokanje in klice deklice. Takoj jo je odpeljal v šolo, kjer so poskrbeli zanjo, je še poročala Televizija Slovenije.

Odgovornost za dogodek sta prevzela šola in avtobusno podjetje, ki sta se opravičila staršem. Ti so se odločili, da ne bodo vložili prijave.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje