Direktorica bolnišnice Ptuj ostaja

Slovenija 29. Jun 202114:57 > 15:36 0 komentarjev
Bolnišnica Ptuj
SobotaInfo/BOBO

Člani sveta zavoda ptujske bolnišnice so na dopisni seji po pričakovanjih glasovali za prekinitev postopka razrešitve direktorice bolnišnice Anice Užmah, ki so ga sprožili pred dnevi zaradi neuresničenega projekta gradnje urgentnega centra na Ptuju.

“Dopisna seja traja do srede. Je pa izid glasovanja že znan in bo sprejet sklep o ustavitvi postopka razrešitve direktorice,” je povedal predsednik sveta zavoda Žarko Markovič.

Pojasnil je, da je bil po seji sveta zavoda pred dvema tednoma, na kateri so sprožili postopek razrešitve direktorice, sklican sestanek direktorice in njega pri ministru za zdravje Janezu Poklukarju, “kjer smo dogovorili predlog novelacije programa izgradnje urgentnega centra, ki ga je svet Splošne bolnišnice Ptuj potrdil prejšnji teden na dopisni seji, novelacijo pa je nato potrdil tudi minister za zdravje”.

6,6 milijona evrov

Ptujska bolnišnica je prejšnji teden prejela sklep ministrstva za zdravje o potrditvi projekta gradnje urgentnega centra na Ptuju. To po besedah direktorice Anice Užmah pomeni, da je finančna konstrukcija projekta zaprta. Sledil bo razpis za izvajalca gradnje, po trenutnih napovedih pa naj bi urgentni center stal do marca 2023. Ocenjena vrednost investicije je nekaj manj kot 6,6 milijona evrov.

Projekt gradnje urgentnega centra se bo po napovedih finančno pokril z okoli 600.000 evrov, ki so jih pred nekaj leti zbrali lokalno gospodarstvo in občine Spodnjega Podravja, ter okoli 1,5 milijona evrov, ki jih bo prispevala ptujska bolnišnica. “Ostalo pa je delež ministrstva za zdravje vključno z nepremičninami, ki jih bomo prodali v sodelovanju z ministrstvom za zdravje,” je za STA v ponedeljek povedala Užmah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!