Do sredine septembra bo zaprt eden največjih bencinskih servisov v Ljubljani

Slovenija 01. Sep 202210:00 0 komentarjev
Petrol Tržaška
Google Maps

Marsikdo, ki je želel pred občutno podražitvijo dizelskega goriva rezervoar avtomobila napolniti na koncu Tržaške ceste, je zaman pripeljal do bencinskega servisa in oranžne mreže na uvozu. Na eni največjih bencinskih črpalk potekajo vzdrževalna dela, zato bo do 13. septembra zaprta.

Na koncu Tržaške ceste proti Brezovici je od 29. avgusta zaprt bencinski servis. Ta dan je bil tudi zadnji dan pred spremembo cen goriva, saj je cena dizla s 30. avgustom poskočila za 12,6 centa na liter oziroma je treba zdaj pri 50-litrskem rezervoarju zanj odšteti dodatnih šest evrov.

Bencinska črpalka na koncu vpadnice je zaprta zaradi vzdrževalnih del, in sicer umeščanja centralnih polnilnih omar za goriva. Kot pojasnjujejo na Petrolu, morajo do 1. januarja 2025 vsi bencinski servisi imeti umeščeno centralno polnilno omaro in na ta način omogočen indirekten način polnjenja podzemnih rezervoarjev za goriva.

Bencinski servis na Tržaški cesti 130 bo po napovedih Petrola zaprt do 13. septembra. Na Tržaški cesti do Dolgega mostu obratujeta sicer še dve Petrolovi bencinski črpalki, naprej proti Brezovici pa so na voljo še Avanti, OMV in Logo.

Dizel zunaj avtocest dražji, cena bencina skorajda nespremenjena

Regulirani ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih zunaj avtocest sta se v torek spremenili. Bencin se je podražil za malenkostnih 0,1 centa na 1,491 evra, dizel pa za 12,6 centa na 1,767 evra za liter. Ti ceni bosta veljali do 12. septembra.

Medtem ko se nova cena polnjenja 50-litrskega bencinskega rezervoarja pri končni ceni skoraj ne bo poznala (pet centov več), je občutnejša podražitev dizla. Od polnoči je 50-litrski rezervoar dizla dražji za 6,3 evra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!