Dragonja odpoklican, za novega nadzornika Darsa imenovan Kuntarič

Slovenija 15. Feb 202313:01 1 komentar
Tomaž Kuntarič (Srdjan Živulović/BOBO)

Skupščina Darsa je odpoklicala nadzornika Metoda Dragonjo. Hkrati je v nadzorni svet imenovala Saša Rinka in Tomaža Kuntariča.

Skupščina Darsa je z mesta člana nadzornega sveta odpoklicala Metoda Dragonjo in v nadzorni svet kot predstavnika kapitala imenovala Saša Rinka in Tomaža Kuntariča. Oba bosta štiriletni mandat nastopila v četrtek, izhaja iz zapisnika skupščine, ki ga je objavil Dars.

Eden od danes imenovanih nadzornikov bo zamenjal Dragonjo, drugi bo zapolnil izpraznjeno mesto v nadzornem svetu Darsa. Rink, sicer direktor ljubljanskega občinskega stanovanjskega sklada, in Kuntarič, nekdanji direktor Slovenske odškodninske družbe, zdaj pa po navedbah Dela starejši svetovalec v Gorenju, se bosta v nadzornem svetu pridružila Andreju Šušteršiču, ki je predsednik nadzornikov, Nevenki Hrovatin, Janku Kramžarju in Antonu Guzeju (vsi so predstavniki kapitala) ter predstavnikom zaposlenih v nadzornem svetu Nataši Ivančevič, Martinu Stožirju in Branku Šviglju.

Kot piše Delo, je Dragonja po skupščini v elektronskem pismu upravi in nadzornikom Darsa zapisal, da je bil s predlogom razrešitve seznanjen v torek prek spletne strani Ljubljanske borze. “Očitno sem bil preveč zahteven, predvsem pa preveč neodvisen član nadzornega sveta,” je zapisal in dodal, da Darsu ni več na razpolago.

Metod Dragonja
Metod Dragonja (Borut Živulović/BOBO)

Spomnimo, da je po junijskem nastopu vlade pod vodstvom Roberta Goloba septembra skupščina Darsa najprej zamenjala štiri od devetih članov nadzornega sveta. S položaja je odpoklicala Roberta Rožiča, Štefana Šumaha, Jožeta Oberstarja in Jožefa Zimška, za člane s štiriletnim mandatom pa imenovala Metoda Dragonjo, Andreja Šušteršiča, Nevenko Hrovatin in Janka Kramžarja. Decembra lani pa so iz nadzornega sveta odpoklicali tudi Pavleta Hevko.

Nadzorni svet Darsa v skladu s statutom družbe sestavlja devet članov, od katerih so trije člani nadzornega sveta predstavniki zaposlenih, ki jih izvoli svet delavcev, šest pa jih izvoli skupščina. Edina delničarka Darsa je država, zato pristojnosti skupščine opravlja Slovenski državni holding.

Preberite še: Uslužbenca Darsa naj bi v zameno za usluge zahtevala denar

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje