Hevka ni več nadzornik Darsa, bo sledilo slovo predsednika uprave Hajdinjaka?

Prva lopata tretja os
Aleš Uršej/BOBO

Država je na današnji skupščini Darsa Pavleta Hevko odpoklicala iz nadzornega sveta upravljalca avtocest in hitrih cest. Odpoklic sledi septembrski menjavi štirih nadzornikov in odhodu treh članov Darsove uprave v začetku meseca. Po poročanju Radia Slovenija naj bi kmalu sledilo tudi slovo predsednika uprave Valentina Hajdinjaka.

Po junijskem nastopu vlade pod vodstvom Roberta Goloba je 23. septembra skupščina Darsa najprej zamenjala štiri od devetih članov nadzornega sveta Darsa. S položaja je odpoklicala Roberta Rožiča, Štefana Šumaha, Jožeta Oberstarja in Jožefa Zimška, za člane s štiriletnim mandatom pa imenovala Metoda Dragonjo, Andreja Šušteršiča, Nevenko Hrovatin in Janka Kramžarja.

Po današnjem odpoklicu Pavleta Hevke, sicer tudi generalnega direktorja projektnega podjetja 2TDK, ki bdi nad gradnjo drugega tira Koper-Divača, so v nadzornem svetu poleg omenjene četverice še Anton Guzej ter trije nadzorniki, imenovani s strani zaposlenih, Nataša Ivančevič, Martin Stožir in Branko Švigelj. Prvi nadzornik je Andrej Šušteršič.

Po menjavah v nadzornem svetu je v začetku tega meseca prišlo tudi do temeljite spremembe v upravi enega najpomembnejših državnih podjetij. Nadzorni svet Darsa je namreč s tremi člani uprave – Petrom Gašperšičem, Romano Fišer in Boštjanom Riglerjemsklenil sporazumni dogovor o predčasnem prenehanju mandatov. Predsednik uprave Valentin Hajdinjak je medtem ostal na položaju.

A Radio Slovenija je v ponedeljek poročal, da so nadzorniki že začeli razpravo o prekinitvi sodelovanja s Hajdinjakom, a odločitve še niso sprejeli. Spet naj bi se sestali prihodnji četrtek, in takrat naj bi Hajdinjak odstopil sam, na njegovo mesto pa bi prišel Andrej Ribič, donedavni dolgoletni predsednik uprave Elektra Ljubljana. Menjava se je sicer napovedovala že nekaj časa.

Pavle Hevka (Foto: Žiga Živulović jr./ BOBO)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.