Uslužbenca Darsa naj bi v zameno za usluge zahtevala denar

Gospodarstvo 15. Feb 202308:42 0 komentarjev
Dars
Denis Sadiković/N1

Dva Darsova uslužbenca naj bi v zameno za nadaljevanje poslov s tem državnim podjetjem od večjega števila gospodarskih družb zahtevala darila in denar, poroča 24ur.com. Šlo naj bi za zneske med 500 in tisoč evrov, najvišji znesek pa naj bi znašal 5.300 evrov.

Po poročanju portala 24ur.com je policija med lanskoletno obravnavo korupcijskih kaznivih dejanj obravnavala tudi dva uslužbenca družbe za avtoceste (Dars).

Neuradno sta od večjega števila podjetij oziroma gospodarskih družb zahtevala različna darila, v zameno, da so te družbe obdržale posle z državnim podjetjem.

Med drugim naj bi zahtevala plačila različnih stroškov, tudi za sindikalne potrebe v podjetju in brezplačne izlete. Šlo naj bi za zneske med 500 in tisoč evrov, najnižji naj bi znašal 200 evrov, najvišji pa 5.300, poroča portal.

Na Darsu zadeve zaradi interesa preiskave niso želeli komentirati. Za zdaj ni znano, na katerem delovnem mestu sta bila osumljena uslužbenca Darsa zaposlena, za katere projekte sta zahtevala darila, koliko denarja sta prejela in ali sta še vedno zaposlena v tem državnem podjetju.

Policija je lani skupno obravnavala 37 primerov nedovoljenega sprejemanja daril, ki sodijo med korupcijska kazniva dejanja, še poroča medij.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.