Dron v Frankfurtu povzročil zmedo: odpovedani in prestavljeni tudi leti z Brnika

Slovenija 29. Sep 202311:45 1 komentar
Letališče Brnik Fraport
BOBO

Zaradi drona na letališču v Frankfurtu so morali na Brniku odpovedati številne lete, nekatera letala so imela tudi zamude, sporočajo s Fraporta. Nekateri leti so bili predstavljeni na danes, zato so na letališču potnike pozvali, naj preverijo statuse svojih letov in se na letališče odpravijo dovolj zgodaj, saj zaradi povečanega števila potnikov pri njihovi obravnavi pričakujejo daljše čakalne dobe.

Zaradi drona v zračnem prostoru so v četrtek zvečer na letališču v Frankfurtu za 40 minut popolnoma prekinili vse dejavnosti, je danes pojasnila Fraportova predstavnica za stike z javnostjo.

Nastalo je več zamud in odpovedi letov.

Dron so prvič opazili okoli osme ure zvečer in ustavili vse vzlete. Znova so ga opazili pol ure pozneje, ko so vse dejavnosti na letališču ustavili do 21.10, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Upravljalec letališča Fraport je sporočil, da so morali v četrtek zvečer odpovedati 20 letov, ni pa jasno, ali je bil za vse odpovedi kriv dron. Številni leti so imeli zamude, točne številke pa pristojni po navedbah dpa niso imeli.

Nekateri leti so bili predstavljeni na danes, zato so na letališču potnike pozvali, naj preverijo statuse svojih letov in se na letališče odpravijo dovolj zgodaj, saj zaradi povečanega števila potnikov pri njihovi obravnavi pričakujejo daljše čakalne dobe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje