Dva brodoloma pred obalo Tunizije, skupno pogrešajo 23 ljudi

Slovenija 08. Apr 202319:29 0 komentarjev
Brodolom v Tuniziji
Profimedia

Pred obalo Tunizije je v petek potonil čoln z migranti, pogrešajo 20 ljudi, 17 pa jih je tunizijska obalna straža rešila, a sta dva v kritičnem stanju, poročajo tuje tiskovne agencije. Še en brodolom se je zgodil danes, v njem so umrli štirje ljudje, tri pogrešajo, 36 pa so jih rešili.

Petkova nesreča se je po navedbah tunizijskih predstavnikov zgodila kmalu po tistem, ko je čoln s 37 migranti zapustil tunizijsko obalo. Tudi današnja nesreča se je zgodila blizu obale.

Tunizija je zdaj namesto Libije postala glavna točka, od koder se migranti napotijo na pot prek Sredozemskega morja v Evropo. Tunizijska obalna straža je v petek sporočila, da so v prvih treh mesecih tega leta prestregli ali rešili 14.000 migrantov, ki so skušali iz Tunizije priti v Evropo, kar je petkrat več kot v istem obdobju lani.

Tunizijski zunanji minister Nabil Amar pa je prejšnji teden poudaril, da njegova država potrebuje finančna sredstva in opremo za boljšo zaščito meja. Kot je dejal, so v preteklosti dobili opremo iz Italije, ki pa je zdaj že zastarela.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!