Simpatični mali navijač: Vrgel sem copat na igrišče in ga je Dončić podpisal

N1 video 25. Avg 202219:27 0 komentarjev
Leon Jeseničnik
N1

Slovenska košarkarska reprezentanca je nadaljevala lov na vozovnico za svetovno prvenstvo 2023. V Celju so našim fantom nasproti stali Estonci, v nedeljo jih čaka še tekma proti Nemcem. Pred Dvorano Zlatorog je ekipa N1 z novinarko Ivo Lačan pred tekmo in po njej v objektiv ujela odlično vzdušje med navijači.

Drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo v košarki 2023 je sestavljen podobno kot prvi. Znova so na sporedu tri okna, v vsakem bosta odigrana po dva kroga. Ker bosta naslednji dve okni med sezono, posledično selektor Aleksander Sekulić ne bo mogel računati na košarkarje iz lige NBA (Luka Dončić, Goran Dragić, Vlatko Čančar), kakor tudi ne na tiste, ki so člani klubov v Evroligi (Klemen Prepelič, Mike Tobey, Gregor Glas, Žan Mark Šiško).

Pred Dvorano Zlatorog je bila tudi naša ekipa z novinarko Ivo Lačan, ki je lahko spremljala odlično vzdušje med zbranimi navijači pred tekmo in po njej.

Slovenska in estonska reprezentanca sta se v četrtek srečali prvič po 28 letih. Medtem ko je slovenska reprezentanca na FIBA lestvici na 5. mestu, se estonska uvršča na 49. mesto.

Ena od gledalk tekme je bila tudi Vanja Kozar, ki je pred začetkom povedala, da je goreča navijačica slovenskih športnikov. “To je zame darilo za vse rojstne dneve vnaprej!” je z navdušenjem povedala.

Ne le, da je super trenutna sestava košarkarske reprezentance, Vanja je prepričana tudi, da je košarkarski podmladek zelo obetaven. O Dragićevi vrnitvi v reprezentanco je dejala, da je sicer ni pričakovala, a ko ga je gledala na njegovih dveh tekmah, ki naj bi bili poslovilni, si je rekla: “Gogi, vsi lahko gredo domov, ti lahko sam igraš. On naredi vse boljše in Luka tudi!”

Dodala je še, da je pričakovala zmago, a da nasprotnika nikoli ne smeš podcenjevati. “Sem kot majhen otrok, ki mu daš čokolado – tako vesela sem, da bom v živo gledala!” je še povedala za mikrofon N1.

Bojan, ki je skupaj z družbo prišel navijat iz Kopra, je dejal, da je vprašanje o izkupičku tekme nesmiselno: “Že vemo, kaj bo, zmagali bomo.” Dodal je še, da si želijo predvsem dobrega vzdušja v dvorani, takoj zatem pa je z družbo pritegnil pesmi Cela ulica nori.

Vili in Sonja sta na tekmo prišla iz Maribora. “Da vidiš v živo reprezentanco, sploh ko je kompletna, je nekaj enkratnega, kar doživiš redko v življenju,” je dejal Vili. Dodal je, da je neprecenljivo, da ima majhna Slovenija takšne velike športnike na vseh področjih. Sonja pa je povedala, da je o Dragićevi vrnitvi vseskozi govorila, da jo je pričakovala. “On ima slovensko srce, ne gre drugače,” je še pristavil Vili.

Naša ekipa na terenu je v objektiv ujela tudi Alenko Virant, ki je kar sijala od sreče, saj ji je uspelo dobiti avtogram Luke Dončića. “Dve uri sem ga čakala, ujela sem ga tu pri vhodu, ko so prišli z avtobusa,” je povedala in ponosno pokazala podpisan šal.

Po tekmi smo ulovili tudi mladega navijača Leona Jeseničnika, ki mu je prav tako uspelo dobiti Dončićev podpis. “Vrgel sem copat na igrišče, pa ga je eden odnesel Dončiću in ga je podpisal,” je navdušeno pojasnil in dodal, da je med tekmo tako kričal, da je ostal brez glasu.

Nekaj foto utrinkov:

Navijači v Celju Navijači v Celju
N1
Navijači v Celju Navijači v Celju
N1
Tekma košarkarjev proti Estoniji Tekma košarkarjev proti Estoniji
N1

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!