Energetika Ljubljana do konca aprila ne bo zviševala cen toplote

Slovenija 31. Jan 202314:56
Ljubljana energetika, toplarna, ogrevanje
Žiga Živulović, Bobo

Energetika Ljubljana po zagotovilih ljubljanskega župana Zorana Jankovića tudi ob novih podražitvah ne bo zviševala cen. Cena tako ostaja 79 evrov na megavatno uro. "Pri tej ceni bomo nedvomno ostali še do konca aprila," je na novinarski konferenci zatrdil župan.

Energetika Ljubljana po zagotovilih ljubljanskega župana Zorana Jankovića tudi ob novih podražitvah ne bo zviševala cen. Cena tako ostaja 79 evrov na megavatno uro, kar je skoraj 20 evrov nižje od zamejene cene, ki jo predvideva vladna uredba. “Pri tej ceni bomo nedvomno ostali še do konca aprila,” je na novinarski konferenci zatrdil župan.

Energetika Ljubljana je z novembrom znižala variabilno ceno toplote za 13 odstotkov oziroma za 12 evrov glede na dotlej veljavno ceno.

Rešitev, s katero bi lahko ogrevali mesta, država pa šele odkriva toplo vodo

Vlada je sicer zaradi občutnih podražitev ogrevanja po nekaterih slovenskih občinah 24. januarja izdala uredbo o oblikovanju cene toplote iz daljinskega ogrevanja, s katero je najvišjo dovoljeno tarifno postavko za variabilni del cene toplote določila pri 98,70 evra na megavatno uro. Uredba velja od 1. januarja do 30. aprila.

A kot je pojasnil Janković, se tudi po vladni uredbi in novih podražitvah niso odločili za zvišanje cene.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar