Epidemiolog Mario Fafangel se je odzval na šale na račun svojih brkov

Slovenija 19. Avg 202214:51 > 15:02 7 komentarjev
Mario Fafangel
Twitter: pucciami

Vodja posvetovalne skupine za koronavirus pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Mario Fafangel se je na družbenem omrežju Twitter odzval na številne šaljive objave na račun svojih brkov.

Epidemiolog Mario Fafangel je na četrtkovi novinarski konferenci posvetovalne skupine za spremljanje koronavirusa pred kamere stopil z novim videzom. Namesto brade ima Fafangel brke. Sprememba videza prvega epidemiologa v državi je odmevala na družbenih omrežjih, kjer so številni komentirali njegov videz, in sicer v obliki šaljivih objav.

Nekateri so izpostavili podobnost z likoma iz Nintendove igre Mario Bros, saj da je v preteklosti Fafangel z brado spominjal na lik Maria, z zdajšnjimi briki pa na njegovega brata dvojčka Luigija. 

Na objave in komentarje se je danes šaljivo odzval tudi Fafangel. Na Twitterju je namreč objavil fotografijo, na kateri drži ovitek iz serije iger Mario Strikers. Zraven pa je v angleščini med drugim zapisal, da je sovraštvo vedno neumno, ljubezen pa vedno modra.

Sicer pa je posvetovalna skupina pod vodstvom Fafangela pripravila usmeritve za spremljanje koronavirusa jeseni. Predlagane usmeritve zajemajo dve fazi in trinajst ukrepov. Več o tem v članku z naslovom Kako bomo epidemijo obvladovali jeseni: dve fazi in trinajst ukrepov.

Vizualizacija predlaganih ukrepov
NIJZ

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje