Joker Out po finalu: Ni najboljše, a Slovenijo smo pustili v lepi luči

Slovenija 14. Maj 202307:45 4 komentarji
Evrovizija 2023 Joker Out
Joker Our na Evroviziji (Foto: Phil Noble/REUTERS)

Na finalu 67. tekmovanja za pesem Evrovizije v Liverpoolu je slavila švedska pevka Loreen s pesmijo Tattoo. Slovenski predstavniki Joker Out so si z 78 točkami zagotovili 21. mesto.

Člani skupine Joker Out so po zaključku tekmovanja za pesem Evrovizije dejali, da s samo uvrstitvijo na končno 21. mesto niso pretirano zadovoljni. “Uvrstitev resnično ni najboljša, a zares drugega kot to, da smo naredili največ, kar smo lahko, ne moremo.”

Ob tem so spomnili na nemško zastopnico, ki je, kot so poudarili, bend, ki je pred Evrovizijo imel lastno turnejo po Južni Ameriki, pa so tokrat pristali na zadnjem mestu. “Evrovizija je res en šov, ki zajema toliko enih nepredvidljivih momentov, na katere se ne da vplivati,” so poudarili.

“Pripravljeni smo sprejeti to, da nismo dovolj dobri za sam vrh tega evropskega tekmovanja, hkrati pa smo videli, da smo po vseh standardih – ‘streamingi’h, predvajanjih, poslušanjih na radiih, vabilih na koncerte in odzivih drugih izvajalcev – poželi veliko zanimanja tudi v mednarodnem okolju.” Poudarili so, da so Slovenijo “pustili v lepi luči”.

Slovenija se je uvrstila na 21. mesto, 12 točk ji je namenila le srbska strokovna žirija, po nekaj točk so ji namenile še žirije iz Češke, Avstrije, Ukrajine, Hrvaške in Velike Britanije, slednja eno točko. Slovenska komisija je največ točk namenila italijanskemu predstavniku. Občinstvo pa je namenilo 12 točk Hrvaški.

Slovenski ustvarjalci so bili prisotni tudi v plesnem delu nastopa srbskega pevca Luka Blacka, ki se je predstavil s pesmijo Samo mi se spava.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje