Fotoreporterji: Na protestih v Sloveniji smo tarča policije

Slovenija 22. Jan 202209:55 4 komentarji
solzivec na protestih
Legendarni fotograf Tone Stojko je pred meseci zaradi policijskega ukrepanja potreboval zdravniško pomoč. (foto Tone Stojko)

Društvo novinarjev Slovenije (DNS) opozarja, da so fotoreporterji na protestih – kljub večkratnim opozorilom – še vedno tarča policije, ki jih popisuje, fizično napada in večkrat tudi oglobi za opravljanje njihovega dela.

V Aktivu fotoreporterjev in fotografov DNS so opozorili na neprimeren odnos policije do fotoreporterjev na protestih, ki tam opravljajo svoje delo. Zapisali so, da vsakršno namerno ali nenamerno preprečevanje dela fotoreporterjev na terenu ostro obsojajo. “Gre za še en neosnovan in neposreden poseg represivnih organov v delo predstavnikov medijev, zato policijo znova pozivamo, da spoštuje delo fotoreporterjev, svobodo izražanja, pravico do obveščanja in obveščenosti javnosti.”

Ob tem napovedujejo, da bodo “zaradi neprestanih kratkih stikov” policiji še enkrat poslali poziv k srečanju, na katerem bi se pogovorili o tem, kako bi lahko “v korist vseh izboljšali medsebojne interakcije”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje