Francozi krepijo povezavo z Ljubljano

Gospodarstvo 31. Maj 202209:11 > 09:35
Letališče Jožeta Pučnika
Žiga Živulović jr./BOBO

Od konca maja bo Air France med Ljubljano in Parizom letel dvakrat dnevno. Na voljo bosta dopoldanski in popoldanski let.

Od danes bo francoski letalski prevoznik Air France povečal število letov z letališča Jožeta Pučnika v Pariz. Jutranji let bo ob 6.45, popoldanski pa ob 15.05, iz Pariza pa bo letalo odletelo ob 13.40 in 21.05. “Dodaten let bo prinesel odlično povezanost z ostalimi destinacijami, kamor leti Air France, ure poletov pa so idealne za načrtovanje vikend pobega v Pariz. Nadejam se, da bo s povečanim obsegom storitev Slovenija kmalu pozdravila veliko tujih turistov z vseh koncev sveta,” je ob uvedbi dveh dnevnih letov med Ljubljano in Parizom povedala regijska direktorica prodaje skupine Air France – KLM Ildiko Mc PartlinKiss.

Direktorica Fraporta Babett Stapel je dejala, da se Pariz po številu potnikov uvršča med najbolj priljubljene destinacije z ljubljanskega letališča.

V družbi Air France bodo to poletje leteli na kar 200 različnih destinacij in obseg letov povečali na 90 odstotkov prometa iz leta 2019. V poletnih mesecih bodo pri Air France odprli še nekaj novih povezav. S pariškega letališča  Paris-Charles de Gaulle bo mogoče leteti čez ocean v Quebec, na grški Zakintos in v prestolnico Albanije Tirano. Z drugega pariškega letališča, Paris-Orly, pa se bo mogoče odpraviti v afriški mesti Alžir in Tunis ter v špansko mesto Palma de Mallorca na Balearskih otokih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.