Dražbe Fursa po novem prek spleta, kaj vse je na prodaj?

Gospodarstvo 09. Maj 202210:32 > 10:58 0 komentarjev
furs-drazba-spletna-stran
Furs

Dražbe finančne uprave bodo po novem potekale prek posebne spletne strani. Prva spletna javna dražba bo 20. maja.

Finančna uprava je vzpostavila poseben spletni portal, prek katerega bodo po novem potekale dražbe zarubljenih in drugih premičnin, ki jih prodaja Furs. Na portalu so objavljene spletne javne dražbe, prodaje z zbiranjem ponudb ter javne dražbe. Zainteresirani kupci bodo tako lahko do podatkov o prodajah in slikovnega materiala o premičninah, ki se prodajajo, dostopali na enem, varnostno podprtem mestu, pravijo na Fursu.

Na tej spletni strani se bodo lahko tudi prijavili na dražbo in dražili za premičnino, ki jih zanima. Draženje bo potekalo anonimno, še dodajajo na Fursu.

Kot so še zapisali na Fursu, spletni portal zagotavlja sodobnejši način izvajanja prodaj, omogoča večjo dostopnost in sodelovanje na javni dražbi širšemu krogu potencialnih kupcev z območja celotne države in tujine.

“Hkrati pa se na ta način zmanjšuje možnost medsebojnega dogovarjanja potencialnih kupcev, ki sodelujejo na klasični javni dražbi, ter posledično povečuje učinkovitost prodaj finančne uprave. Predvsem pa je prodaja mogoča tudi brez neposrednega stika večjega števila oseb, do katerega prihaja pri klasični javni dražbi, kar je še posebej pomembno v času, ko veljajo omejitveni ukrepi, ki so posledica nalezljive bolezni covid-19,” so še zapisali.

Na prvi dražbi električni kolesi

Prva dražba bo 20. maja, na njej pa bodo dražili dve električni kolesi. V naslednjih dneh sledijo dražbe, na katerih bodo prodajali še več električnih koles, avtomobile in celo tovornjak. Več o premičninah, ki bodo na dražbi, poglejte na spletni strani https://furs.edrazbe.si/.

Za sodelovanje na dražbi se je treba registrirati. To je mogoče na dva načina:

1. Prek zunanjega okolja SI-PASS, ki zahteva prijavo najmanj srednjega nivoja varnosti (s pomočjo certifikata enega od zaupanja vrednih izdajateljev iz Evropske unije, nameščenega na računalniku, pametni kartici ali pametnem USB-ključu), ali prek servisa SMS-PASS. Seznam izdajateljev je objavljen na spletni strani Evropske komisije (npr. Sigen-CA, Poštar-CA, Halcom, NLB itd.). Več informacij je objavljenih na strani SI-PASS.

2. Z uporabniškim imenom in geslom ter vsakokratno SMS-kodo, ob predhodni potrditvi uporabnika od urednika finančne uprave. To uporabnik izvede z vnosom svojih osebnih podatkov na portal furs.edrazbe.si, pri čemer pridobi posebno kodo (žeton). Nato se mora osebno zglasiti na najbližjem finančnem uradu, kjer uslužbenec finančne uprave (urednik Fursa) dokonča postopek registracije. Pred potrditvijo urednika Fursa uporabnik ni registriran na portalu ter se ne more prijaviti na spletno javno dražbo. Registracija je opravljena, ko urednik Fursa na podlagi predložitve osebnega dokumenta uporabnika (potni list, osebna izkaznica) preveri njegovo identiteto ter na podlagi vnosa kode uporabnika potrdi registracijo. S potrditvijo uporabnika na portalu furs.edrazbe.si je uporabnik izenačen z uporabnikom, ki se prijavi prek sistema SI-PASS. Več informacij, kako se prijaviti na posamično spletno javno dražbo, kako pristopiti nanjo ter kako na njej sodelovati, lahko preberete na spletni strani e-dražb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!