Zaseženih 4.128 litrov piva Kozel

Slovenija 26. Okt 202110:08 > 10:52 2 komentarja
Zaseg piva Kozel
FURS

Finančna uprava RS je na družbenem omrežju Twitter sporočila, da je zasegla 4.128 litrov piva Kozel. Pivo je bilo uvoženo iz Slovaške, zasegli pa so ga dvema fizičnima osebama iz okolice Celja in eni osebi iz okolice Ljubljane. Po zaključenih postopkih bodo organizirali javno dražbo ali zbiranje ponudb.

“Ni grešni kozel, je pa očitno kozel vreden greha,” je Finančna uprava RS (Furs) zapisala na družbenem omrežju Twitter ob zasegu 4.128 litrov piva, ki so ga nezakonito vnesli v Slovenijo. Pri Fursu so čestitali ekipi za uspešen lov na zaklad in zapisali še, da so ugotovili, da je bilo pivo uvoženo in se je prodajalo po spletu brez plačila predpisanih dajatev.

Kot so nam pojasnili, so zaznali, da se na spletu oglašuje prodaja piva tujih blagovnih znamk v Sloveniji. Obstajal je utemeljen sum, da za to blago niso bile plačane predpisane trošarinske dajatve. Z zbiranjem obvestil in informacij na terenu so ugotovili, da fizične osebe pivo nezakonito  vnašajo v Slovenijo in prodajajo na slovenskem trgu brez plačila predpisanih dajatev.

Opravili so nadzore in dvema fizičnima osebama iz okolice Celja in eni osebi iz okolice Ljubljane zasegli že omenjenih 4128 litrov piva. Zoper te osebe so bili uvedeni postopki o prekršku zaradi nezakonitega vnosa trošarinski izdelkov v Slovenijo, kot to določa Zakon o trošarinah (ZTro-1), in zaradi opravljanja dejavnosti oziroma dela, ki ni bilo priglašeno, kakor to določa Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1). Pivo je bilo sicer uvoženo iz Slovaške.

Na Furs smo naslovili tudi vprašanje, kaj se bo zgodilo s pivom po zasegu, kar je zanimalo tudi številne zaskrbljene uporabnike na Twitterju. Pivo bo v skladu s postopkom prodano, ko bodo zaključeni vsi ustrezni postopki, in sicer na javni dražbi oziroma prek zbiranja ponudb, so v odgovoru pojasnili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje