Gale si želi koalicije, v kateri je čim več novih strank

Slovenija 22. Apr 202212:37 0 komentarjev
Naša prihodnost in Dobra država
Naša prihodnost/FACEBOOK

Kandidatna lista strank Naša prihodnost in Dobra država s konvencijo zaključuje kampanjo pred volitvami v DZ. Predsednik Naše prihodnosti Ivan Gale pričakuje rezultat, ki jim bo omogočil prestop parlamentarnega praga, nato pa si želi oblikovanja koalicije s čim več novimi strankami. Prepričan je namreč, da bodo le te v politiko prinesle spremembe.

Med ključnimi točkami programa predstavniki skupne kandidatne liste izpostavljajo boj proti korupciji, saj, kot ocenjuje Ivan Gale, predsednik Naše prihodnosti, nobena politična opcija v zadnjih 30 letih ni pravilno naslovila tega problema. O rezultatu, ki ga pričakujejo v nedeljo, pa v sklepnem delu kampanje poudarja, da je cilj vsake stranke preboj v parlament, saj je to edina priložnost, da “lahko stvari premikaš in spremeniš na bolje”.

Kot je dejal, si želijo postati partner v novi koaliciji, v kateri bi bilo čim več novih strank. Prepričan je namreč, da so številne stranke, predvsem tiste z daljšo kilometrino, že dokazale, da se ne znajo učinkovito spopadati s korupcijo, klientelizmom in nepotizmom. “Zagotovo pa ne morem ponuditi roke sodelovanja skupinam, ki so še posebej v zadnjih dveh letih pokazale, da jim je ustava bolj priročnik kot vrhovni zavezujoči akt,” poudarja Gale.

Tudi če jim v nedeljo ne uspe preboj v parlament, pa zatrjuje, da niso projekt za zgolj ene volitve, ampak tečejo na “dolge proge”. Svoje kandidate bodo tako po njegovih besedah ponudili tudi na novembrskih lokalnih volitvah. Na predsedniških volitvah, ki Slovenijo prav tako čakajo v letošnjem letu, pa bodo bodisi ponudili svojega kandidata bodisi podprli katerega izmed predlaganih.

Na skupni listi strank Naša prihodnost in Dobra država sicer kandidira 78 kandidatov, od tega sta jih nekaj na listo prispevali tudi Zveza za Dolenjsko in gibanje SOS. Predsednik Dobre države Smiljan Mekicar je na današnji konvenciji znova poudaril, da gre za kandidate, ki so strokovnjaki na svojih področjih, imajo izkušnje in integriteto.

Podpredsednica stranke Naša prihodnost in nekdanja evropska komisarka Violeta Bulc pa je prepričana, da imajo kandidati znanje, izkušnje, modrost, razumejo težave, s katerimi se sooča Slovenija, v reševanju teh pa vidijo priložnost za izboljšanje stanja v državi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!