Gibanje Svoboda zapušča Twitter: Pri tem nočemo več sodelovati

Slovenija 26. Nov 202211:48 27 komentarjev
Robert Golob urška klakočar zupančič
Borut Živulović/BOBO

Vodilna vladna stranka Gibanje Svoboda je sporočila, da za nagovarjanje in obveščanje javnosti ne bo več uporabljala družbenega omrežja Twitter. Menijo namreč, da so ga določene skupine v Sloveniji zlorabile za širjenje lažnih novic, manipulacij in diskreditacij, glede na usmeritve novega vodstva in lastnika Elona Muska pa pričakujejo, da bodo "nedostojni komunikaciji in sovražnemu govoru še dodatno odprli vrata".

Po tem, ko je Gibanje Svoboda že v začetku novembra ostalo brez profila na Twitterju, so iz stranke sporočili, da tega družbenega omrežja ne bodo več uporabljali. “Skoraj tri tedne je minilo, odkar je bil naš račun zaradi (tehnične) napake začasno zaklenjen in v tem času smo ugotovili, da Twitterja za učinkovito nagovarjanje ter obveščanje državljank in državljanov o aktivnostih stranke sploh ne potrebujemo,” so zapisali.

Po besedah predstavnikov stranke so ugotovili ravno nasprotno. “Analize kažejo, da Twitter v Sloveniji aktivno uporablja zgolj ozek krog ljudi, hkrati pa se je sprevrgel v družbeno omrežje, ki so ga določene skupine – predvsem gre za člane in podpornike nekaterih političnih strank – zlorabile za poglabljanje polarizacije, širjenje lažnih novic, manipulacij, diskreditacij, žalitev in celo sovražnega govora,” menijo.

Glede na napovedi in ravnanja novega vodstva oziroma lastnika Twitterja Elona Muska v stranki pričakujejo, da bosta nedostojna komunikacija in sovražni govor na tem družbenemu omrežju le še bolj dobrodošla. “V Gibanju Svoboda pri tem –  čeprav gre zgolj za uporabo tega družbenega omrežja – nočemo več sodelovati in tudi ne bomo, vse dokler bo raven komunikacije na Twitterju takšna, kot je zdaj,” so sporočili.

Obenem so spomnili, da so volilkam in volilcem obljubili, da bodo na vseh ravneh družbe vzpostavili kulturni dialog ter spoštljivo in vključujočo komunikacijo. “To obljubo izpolnjujemo,” so poudarili in dodali, da bodo državljane in državljanke o svojih aktivnostih in dosežkih še naprej obveščali na Facebooku, Instagramu in strankini uradni spletni strani ter “s transparentnim delom naših ministrov, poslancev, evropskih poslancev, županov, mestnih in občinskih svetnikov ter drugih članov stranke”.

Spomnimo, da je stranka v začetku novembra ostala brez profila na Twitterju zaradi nespretnega določanja datuma rojstva v profilu računa. Takrat so sporočili, da napako rešujejo in čakajo na potrditev identitete ter ponovno aktivacijo računa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje