Gneča na cestah: na meji s Hrvaško je treba čakati tudi več kot eno uro

Slovenija 23. Jul 202209:34 > 14:51 0 komentarjev
Mejni prehod Dragonja
Fotografija je simbolična. (foto: BOBO)

Na mejnih prehodih s Hrvaško se že ves dan pojavljajo podaljšane čakalne dobe. Vozniki osebnih vozil trenutno najdlje, več kot eno uro, čakajo za vstop v državo na mejnem prehodu Gruškovje. Na cestah prihaja tudi do zastojev.

Čakalne dobe tako za vstop kot izstop iz države so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Vinica, Metlika, Obrežje, Gruškovje.  Za vstop v državo se med eno in dvema urama čaka na mejnem prehodu Gruškovje, več kot eno uro pa v Sečovljah in Dragonji. Za izstop iz države čakalne dobe znašajo do pol ure.

Pričakovano prihaja tudi do zastojev na cestah. Povečan promet je na primorski avtocesti med Ljubljano in Logatcem v obe smeri. Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke nastal zastoj, ki je proti Avstriji dolg tri kilometre, proti Sloveniji pa šest. Predor občasno zapirajo, prometnoinformacijski center pa vsem, ki so namenjnei v Kranjsko Goro priporoča izvoz Jesenice vzhod. Zastoj je tudi na štajerski avtocesti med Pesnico in Dragučovo iz smeri Šentilja proti Mariboru ter na cestah Lesce – Bled, Seča – Sečovlje in Šmarje – Dragonja.

Prometnoinformacijski center opozarja še, da je na cesti proti Krasu občasno večje število gasilskih vozil na nujni vožnji, zato prosijo voznike, da jim omogočijo čim lažji prehod.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!