Golob se je sestal s Šarcem in Mescem

Slovenija 20. Jan 202213:30 > 21. Jan 2022 06:17 1 komentar
Golob Šarec Mesec
BOBO

Robert Golob, ki naj bi prihodnjo sredo prevzel vodenje stranke Z.dej, se je v četrtek ločeno sestal s prvakoma LMŠ in Levice Marjanom Šarcem in Luko Mescem. Na sestankih naj bi pokazal pripravljenost sodelovanja s KUL.

Robert Golob, ki naj bi na kongresu prihodnjo sredo prevzel vodenje stranke Z.dej, ki jo je maja lani ustanovil nekdanji okoljski minister Jure Leben, se je v četrtek na ločenih sestankih sestal s prvakom LMŠ Marjanom Šarcem in s koordinatorjem Levice Luko Mescem. Kot smo poročali, se je že pred tednom dni Golob srečal s predsednico SD Tanjo Fajon, pred kratkim pa tudi s predsednico SAB Alenko Bratušek. V omenjenih pogovorih je dal Golob po naših informacijah sogovornikom jasno vedeti, da je pripravljen sodelovati s strankami KUL.

Kot nam je povedal Mesec, sta se z Golobom pogovarjala o tem, kako gledata na trenutne razmere in na prihodnji mandat ter kaj bi morale biti teme prihodnosti. Najbolj sta se ujela v točki, da je treba po volitvah nemudoma pomiriti razhajanja, ki so vzniknila v koronski krizi, ter da je treba pogled slovenske politike usmeriti v prihodnost. Precej se ujameta tudi pri vprašanju podnebne politike. “Pogovor je bil zelo vsebinski in se bomo pogovarjali še naprej,” nam je dejal Mesec.

Tudi Šarec je današnji sestanek z Golobom ocenil kot pozitiven. “Ugotovila sva, kaj je naš skupni cilj:  na državnozborskih volitvah želimo doseči takšen rezultat, da bomo zamenjali sedanjo vlado.” Šarec je  Golobu povedal, da ga njegova stranka v predvolilni kampanji ne bo napadala, saj da so “na isti strani”. Stiki med LMŠ in prihodnjo Golobovo stranko se bodo po Šarčevih navedbah nadaljevali. “Prav je, da se tudi Golob preizkusi na volitvah, glede na volilni rezultat, pa se bomo odločili, kako naprej,” je še ocenil prvak LMŠ.

Bratušek nam je danes dejala, da se z Golobom iz časov njune pretekle politične poti že dobro poznata ter da je bil tokratni pogovor prijateljski in konstruktiven. O vsebini ni želela govoriti.

O vtisih, ki so jih dobili na spoznavnih sestankih z Golobom, in o morebitnem sodelovanju z njim naj bi predsedniki strank KUL spregovorili na sestanku v torek prihodnji teden.

Koordinator Levice Luka Mesec je skupaj s prvakom NSi Matejem Toninom gostoval na soočenju v oddaji N1 STUDIO.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje