Google po devetih letih osvežil videz Slovenije

Slovenija 26. Maj 202220:59 0 komentarjev
Google Street View
GOOGLE STREET VIEW

Tehnološki gigant Google je posodobil ulični pogled slovenskih cest in ulic na svojih zemljevidih. Zdaj so na voljo fotografije, posnete med letoma 2018 in 2022, pred tem pa so bili 360-stopinjski panoramski posnetki iz leta 2013.

Kdor se je v zadnjih dneh z miško sprehajal v aplikaciji Zemljevidi (Google Maps), je lahko opazil nove fotografije. V storitvi Google Street View (Ulični pogled) so bile do nedavnega fotografije Slovenije iz leta 2013, zdaj pa je ameriški tehnološki velikan osvežil podobo slovenskih mest. Ob hitrem virtualnem sprehodu po prestolnici lahko najdemo slike iz let 2018, 2019, 2020 in 2021.

Aktualnost fotografije je odvisna od tega, kdaj se je Googlov avtomobil peljal po določenih krajih.

Google je sicer že nekaj let napovedoval, da bo naložil nove fotografije in tako omogočil bolj aktualen 360-stopinjski virtualen sprehod. Njegovi avtomobili za snemanje ulic so se v zadnjih letih že nekajkrat vrnili na slovenske ceste, vendar je posodobitev trajala kar devet let. Nazadnje je Google prihod svojih snemalnih avtomobilov napovedal 14. marca letos. Takrat je bilo mogoče opaziti njihove avtomobile v večjih slovenskih mestih, kot so Ljubljana, Maribor, Kranj in pa nekaterih manjših: Kranjska Gora, Kočevje, Ptuj, Velenje, Črnomelj in Trbovlje.

V Sloveniji je začel Google snemati poleti 2013, posnetke pa je v storitev Street View vključil v začetku leta 2014.

Google Street View
GOOGLE STREET VIEW

Prve fotografije v okviru storitve Street View je Google objavil pred 15 leti. Naprej so posneli ulice San Francisca, New Yorka, Las Vegasa, Miamija in Denverja. Od takrat so s kamerami opremljeni avtomobili zajeli več kot 220 milijard fotografij in prevozili več kot 16 milijonov kilometrov. To je enako, kot če bi Zemljo obkrožili več kot 400-krat, so sporočili iz Googla. Storitev Ulični pogled je sicer trenutno na voljo v več kot 200 državah po vsem svetu, tudi v delih Arktike in Antarktike. STA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!