Gorenjski zdravstveni domovi ne sprejemajo več kartic Sberbank

Slovenija 28. Feb 202217:00 > 17:04 3 komentarji
Sberbank
Žiga Živulović jr./BOBO

Osnovno zdravstvo Gorenjske se je odločilo, da v gorenjskih zdravstvenih domovih ni več možno plačevati z bančnimi in kreditnimi karticami ruske banke Sberbank.

V gorenjskih zdravstvenih domovih do nadaljnjega ni več možno plačevanje storitev z bančnimi in kreditnimi karticami ruske banke Sberbank, piše na spletni strani zdravstvenega doma Kranj.

Ukrep velja v vseh zdravstvenih domovih, ki so vključeni v Osnovno zdravstvo Gorenjske. Ta združuje sedem zdravstvenih domov: kranjskega, jeseniškega, radovljiškega, tržiškega, škofjeloškega, blejskega in bohinjskega.

Na spletni strani zdravstvenega doma Kranj piše, da so se za ukinitev možnosti plačevanj s karticami Sberbanke odločili zaradi izrednih razmer v svetu in zaostrovanju na bančnem trgu.

Zakaj ni možno plačevanje do 400 evrov?

Evropska centralna banka je danes omejila poslovanje evropske veje ruske banke Sberbank. Zato so v Sloveniji danes in jutri poslovalnice zaprte, storitve banke pa omejene le na kartični plačilni promet, pri čemer lahko komitenti dnevno dvignejo ali prenesejo do 400 evrov. Banka Slovenije je onemogočila tudi nakazila na vse bančne račune, odprte pri Sberbanki.

Ukrep osnovnega zdravstva Gorenjske (OZG) je torej strožji od ukrepa, ki velja na ravni državi, saj ne dovoljuje niti plačil do 400 evrov.

Direktor OZG Matjaž Žura nam je dejal, da ga je o tem ukrepu obvestila vodja finančne službe, sam pa razlogov zanj ne pozna. Zato nam bo pojasnila poslal, ko jih bo dobil od sodelavke, je napovedal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje