Harrison je nova britanska veleposlanica v Sloveniji, spremljal jo bo Otto

Slovenija 12. Apr 202413:30 0 komentarjev
Foto: Britansko veleposlaništvo v Ljubljani/Facebook

Avgusta bo funkcijo britanske veleposlanice v Sloveniji prevzela Victoria Harrison. Prva slepa britanska veleposlanica bo funkcijo opravljala s pomočjo psa vodnika Otta.

Za novo britansko veleposlanico v Sloveniji je bila imenovana Victoria Harrison, ki bo na položaju nasledila Tiffany Sadler, so danes sporočili z britanskega veleposlaništva v Ljubljani. Prva slepa britanska veleposlanica bo funkcijo prevzela avgusta.

Bo tudi prva veleposlanica, ki bo svojo funkcijo opravljala s pomočjo psa vodnika – spremljal jo bo Otto, dveletni mešanec med labradorcem in zlatim prinašalcem.

Victoria Harrison se je rodila na Škotskem, v času svoje diplomatske kariere je bila napotena v Helsinke in Sarajevo, delovala pa je tudi na odzivu glede Ukrajine in Afganistana.

Foto: Britansko veleposlaništvo v Ljubljani/Facebook

Ob imenovanju je izpostavila, da ji je v veliko čast, da bo v tujino napotena kot prva slepa britanska veleposlanica. “Že dobro leto se učim slovenskega jezika in bolj ko spoznavam Slovenijo, bolj se veselim tega, da bom tu delala in živela, seveda skupaj z mojim psom vodnikom Ottom,” je dodala.

Sedanja veleposlanica Tiffany Sadler je izrazila obžalovanje, da po treh letih in pol odhaja s položaja, saj je bilo to zanjo izredno pomembno in produktivno obdobje. Izrazila je prepričanje, da bo njena naslednica in dobra prijateljica s svojimi bogatimi diplomatskimi izkušnjami ogromno doprinesla k tej funkciji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!