Hojs pravi, da je za “prisluh ministra Vizjaka” vedel že dlje časa

Slovenija 19. Okt 202110:39 > 14:15 8 komentarjev
Aleš Hojs
Denis Sadiković/N1

"Več let star prisluh ministra Vizjaka mi je bil predstavljen že pred časom, z opozorilom, da bo ob pravem času predvajan in uporabljen za rušenje njega in vlade," je na Twitterju zapisal minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

POP TV je objavil posnetek, ki po poročanju komercialne televizije razkriva, kako je leta 2007 v bitki za obvladovanje Term Čatež takratni minister za gospodarstvo in današnji minister za okolje in prostor Andrej Vizjak podjetniku in nekdanjemu član LDS Bojanu Petanu svetoval, kako se izogniti plačilu davka.

Prav tako je Petanu obljubil kooperativnost države v nadzornem svetu in pri kadrovanju, če bo Petan sledil Vizjakovim navodilom, so še razkrili v oddaji 24UR ZVEČER.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs pa je na Twitterju danes zapisal, da mu je bil več let star “prisluh ministra Vizjaka” predstavljen že pred časom, z opozorilom, da bo ob pravem času predvajan in uporabljen za rušenje njega in vlade. Hojsov tvit so poobjavili tudi na uradnem profilu slovenske vlade na Twitterju.

Ali je minister Hojs o tem koga obvestil?

Minister Hojs je ob obisku obalno-kraške regije novinarjem pojasnil, zakaj tega “prisluha” ni prijavil, čeprav mu je bil že pred časom predstavljen. “Leta 2012 sem notarsko overil sum korupcije zoper tedanjega ministra Združene liste oziroma SD Boruta Miklavčiča in v osmih letih se ni zgodilo nič. V tisti prijavi sem notarsko overil neposredno pričanje oziroma to se je zgodilo meni. Kako naj torej vem, ali je ta posnetek pristen,” je povedal v Kopru. Dodal je, da ko se bo v zadevi Miklavčič kaj premaknilo, bo dal tudi prijavo o posnetku z ministrom Vizjakom.

“Če minister Vizjak zanika verodostojnost tega posnetka, potem najbrž ni verodostojen,” pa je odgovoril na vprašanje, če gre za verodostojen podatek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje