Brnik: hud spor na letalu, posadka odpovedala let v London

Slovenija 05. Jul 202320:34 12 komentarjev
Easyjet
Srdjan Živulović/BOBO

Tik preden bi ob 10. uri in 55 minut včeraj z brniškega letališča proti londonskemu Gatwicku moralo poleteti letalo Easyjeta, se je na krovu zgodil resen incident. Po informacijah N1, ki jih je potrdilo več naših virov, naj bi se dve potnici močno sprli, pri čemer naj bi se ena vedla zelo nasilno, tudi do članov posadke. Da je moralo biti to dogajanje zares burno, priča tudi dejstvo, da se je posadka odločila, da let odpove. Letalo se je v London vrnilo prazno. Izkrcali so vse potnike, ki jih je bilo več kot 180 in ki bodo zaradi incidenta proti Londonu lahko poleteli šele danes.

Letalo nizkocenovnika Easyjet, ki bi moralo včeraj ob 10. uri in 55 minut z brniškega letališča poleteti proti Londonu, je bilo že na poti na vzletno stezo, ko se je na letalu zgodil resen incident.

Po informacijah N1 se je med dvema potnicama vnel spor, pri čemer naj bi se ena od njiju vedla nasilno, tudi do članov posadke. Posredovati je morala policija. Po dostopnih informacijah je imelo letalo že dovoljenje za vzlet, ko je pilot kontrolnemu stolpu sporočil, da kabina še ni pripravljena. To pomeni, da vsi potniki še niso bili varno na svojih sedežih.

Nekaj trenutkov kasneje se je pilot kontrolnemu stolpu javil še enkrat. Sporočil je, da se želi vrniti nazaj na parkirno mesto in da potrebujejo pomoč policije. Čez nekaj sekund je sledilo še eno javljanje pilota, kontrolo letenja je vprašal, ali jih policija že čaka.

To po mnenju poznavalcev, s katerimi smo govorili, priča, da je moralo biti dogajanje na letalu zares burno. Tudi zato, ker se je posadka po incidentu odločila, da ni sposobna opraviti leta s potniki na krovu, zato so jih izkrcali, letalo pa se je prazno vrnilo v London.

Na spodnjem prikazu si lahko ogledate posnetek zaslona, ki potrjuje, da je bilo letalo Easyjeta že skoraj na vzletni stezi, ko se je obrnilo in vrnilo nazaj na parkirno mesto. 

Easyjet
flightradar24

Vsi potniki, na letalu jih je bilo 183, so morali z letala in bodo lahko proti Londonu z Easyjetom poleteli šele danes.

Uradne informacije o incidentu so medtem precej skope. Na brniškem letališču so za N1 potrdili le to, da je bil včerajšnji let britanskega nizkocenovnika Easyjet res odpovedan in da se je za odpoved leta odločila posadka. Drugih podrobnosti pa niso želeli razkriti.

Da je na enem od letal prišlo do kršitve javnega reda in miru, so za N1 potrdili tudi kranjski policisti in dodali, da proti potnici vodijo prekrškovni postopek, saj se je vedla nedostojno in nasilno. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje