Učenec s pištolo, ki je bila videti kot prava, meril v otroke

Slovenija 12. Apr 202309:24 > 15:42
Prvi šolski dan
Žiga Živulovič jr./Bobo

Na eni od jeseniških osnovnih šol je morala v torek posredovati policija, saj je eden od učencev pred šolo prišel s pištolo. Kasneje se je izkazalo, da gre za plastično imitacijo orožja. Policija zoper mladoletnika vodi postopek o prekršku. Učencu so na šoli izrekli vzgojni opomin, prav tako pa so zanj izdelali individualni načrt, da se kaj takšnega ne bi več ponovilo.

Starši učencev ene od jeseniških osnovnih šol so bili danes zjutraj obveščeni, da je v torek eden od učencev pred šolo prišel z lažno pištolo.

Kot je za N1 povedala pomočnica ravnatelja osnovne šole, je policijo že okoli 7. ure zjutraj poklical vratar, ko je opazil, da po dvorišču teče učenec s pištolo, ki je bila videti kot prava. Z lažnim strelnim orožjem je fant pristopil do mlajših učencev 4. in 5. razreda in meril vanje.

Vratar je pristopil do učenca in ga pozval, naj mu preda orožje. Ko ga je k temu pozval, je fant pobegnil. Kmalu zatem je prišla policija, učenca pa ni bilo v razredu. Napotili so se na njegov domači naslov, kjer so ga tudi našli. Takrat so ugotovili, da je pištola plastična, in o tem obvestili šolo.

Vodstvo šole se je skupaj s svetovalno službo odločilo, da bodo učencu izrekli vzgojni opomin. Po treh vzgojnih opominih se sprožijo postopki prešolanja otroka, ta pa je njegov prvi. Trenutno na šoli izvajajo razgovore z učencem, izdelali pa bodo tudi individualni načrt za delo z učencem, da se kaj takšnega ne bi več ponovilo.

Da so včeraj policisti posredovali na eni od jeseniških osnovnih šol, so nam potrdili tudi na PU Kranj. Kot so zapisali, so plastično imitacijo strelnega orožja zasegli, zoper mladoletnika pa vodijo postopek o prekršku na podlagi 11. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru. Tudi oni so o incidentu obvestili pristojni center za socialno delo.

Na Centru za socialno delo Gorenjska (enota Jesenice) so nam potrdili le, da so bili o dogodku obveščeni in da so se v okviru svojih pooblastil takoj aktivno vključili v obravnavo. Ker gre za mladoletno osebo, več informacij ne morejo posredovati.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.