Informacije N1: Na listi NSi za evropske volitve tako Tonin kot Ljudmila Novak

Slovenija 09. Jan 202405:20 6 komentarjev
Matej Tonin, Ljudmila Novak
Matej Tonin, Ljudmila Novak (Foto: Borut Živulović/BOBO)

Nova Slovenija naj bi šla na evropske volitve z najmočnejšo možno ekipo. Tako so se po informacijah N1 odločili na klavzuri NSi. Kdo vse naj bi kandidiral na njeni listi?

Včerajšnji prvi dan sicer dvodnevne klavzure Nove Slovenije v Olimju so zaznamovale bližajoče se evropske volitve. Razprava je šla v smeri, da bo stranka v tekmi za Evropski parlament nastopila z najmočnejšimi možnimi kandidati, naši sogovorniki pa so jo vsi po vrsti označili kot “izjemno konstruktivno” in celo kot “harmonično”.

“To je najboljši posvet NSi doslej,” nam je dejal eden od sogovornikov. “Prvi dan zaključujemo bolj enotni, kot smo bili kadarkoli doslej,” se mu je pridružil drugi. “Sodeč po klavzuri, si lahko na evropskih volitvah obetamo dober rezultat,” je ocenil tretji.

Po naših informacijah se bosta na kandidatni listi NSi na evropske volitve podala tako predsednik stranke Matej Tonin kot njegova predhodnica na čelu Nove Slovenije in sedanja evropska poslanka Ljudmila Novak. Prav tako bodo kandidirali podpredsednik NSi in vodja njene poslanske skupine Janez Cigler Kralj, poslanec in predsednik sveta stranke Jernej Vrtovec ter župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah David Klobasa. Ali bo na listi tudi poslanka in podpredsednica stranke Vida Čadonič Špelič, ostaja še odprto.

Kdo bo nosilec liste in kakšen bo vrstni red kandidatov, naj še ne bi dokončno dorekli, naj pa Ljudmila Novak po nekaterih informacijah ne bi več pogojevala svoje kandidature s prvim mestom na listi. Po besedah naših virov naj bi decembrska anketa, ki naj bi jo naročila NSi in s katero naj ne bi merili posameznih kandidatov, kazala, da se stranki obeta en evropski poslanec. Sodeč po včerajšnji razpravi, pa so ambicije Nove Slovenije večje – omenjali naj bi celo zmago na junijskih evropskih volitvah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje