Investitor obljublja lepše čase za Metalko

Slovenija 09. Feb 202317:48 1 komentar
Metalka, poslovni prostor
Žiga Živulović jr./BOBO

Investitor obljublja, da bodo do konca leta v prenovljeni podobi zaživeli prostori nekdanje veleblagovnice Metalka.

V središču Ljubljane bodo do konca leta v prenovljeni obliki zaživeli prostori nekdanje blagovnice Metalka, napovedujejo v investitorju, družbi Monetic iz skupine MK Group srbskega poslovneža Miodraga Kostića. Spomeniško zaščitena stavba bo po novem poslovno-trgovski objekt Forum Metalka.

V prostorih nekdanje blagovnice, znana je bila predvsem po prodaji tehničnega blaga, že nekaj tednov potekajo dela. Družba Monetic je danes v sporočilu za javnost projekt prenove podrobneje predstavila.

Kot pravijo, se nova zasnova in struktura stavbe navezuje na zgodovinski pomen blagovnice, zato so prostori zasnovani dinamično, odprto in prožno. Na več kot 4.000 kvadratnih metrov površin investitor napoveduje prilagodljive poslovne prostore, primerne za podjetja, ki želijo poslovno kulturo graditi na izvrstni lokaciji ter spodbudnem delovnem okolju. V najvišjem nadstropju napoveduje tudi ureditev terase.

Nadgradnjo poslovnim dejavnostim v nadstropjih naj bi medtem predstavljalo pritličje s programom, kot so galerije, butične trgovine, bari, restavracije in druga kulinarična ponudba. Šlo naj bi za odprt prostor, neke vrste nadaljevanje zunanjega urbanega prostora ploščadi Ajdovščina.

Koncept, idejni projekt prenove in projekt za izvedbo so pripravili v podjetju API arhitekti, projekt notranjega opremljanja in vizualizacije pa v studiu Prostornina.

V investitorju pravijo, da so skupaj s projektanti pri prenovi ohranili glavne značilnosti objekta, tako fasado kot elemente, materiale in ambient notranjega oblikovanja. Vodili zasnove in oblikovanja notranjih prostorov sta bili moderen dizajn ter odprt tloris, ki omogoča preoblikovanje prostorov v skladu s potrebami najemnikov tako v pisarniškem delu kot v pritličju.

Del prenove so tudi v celoti novi instalacijski in infrastrukturni sistemi, ki naj bi v povezavi s pametnimi tehnološkimi rešitvami poskrbeli za učinkovito uporabo ter upravljanje tako stavbe kot tudi energije.

Družba Monetic se primarno ukvarja z razvojem, investiranjem, upravljanjem in trženjem lastnih nepremičnin. Trenutno razvija več nepremičninskih projektov na področju celotne Slovenije in širše v regiji.

Poslovni konglomerat Miodraga Kostića, ki je v Sloveniji med drugim lastnik Gorenjske banke, Grand Hotela Palace in Aerodroma Portorož, je do nekdanje Metalke prišel sredi 2020 v okviru nakupa terjatev in nepremičnin slovenske podružnice avstrijske družbe Heta Asset Resolution, slabe banke propadle banke Hypo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje