Iz hleva na Goričkem ušel lisasti bik. Lastnik: Radi bi ga našli, lačen je

Slovenija 13. Feb 202312:00 1 komentar
bik
Foto: PROFIMEDIA

Iz hleva kmetije v prekmurski vasi Čepinci je v nedeljo pozno popoldne ušel lisasti bik. Žival so, kot je poročal pomurski Vestnik, iskali že včeraj, a neuspešno, zato se iskalna akcija nadaljuje. Kot je za N1 povedal zaskrbljeni lastnik Simon Korpič, je bik pobegnil v bližnji gozd. "Radi bi ga našli. Je pa težko, saj je okoli kmetije vsepovsod gozd. Upamo, da se bo prikazal," je pojasnil.

V nedeljo okoli 18.30 je na kmetiji v vasi Čepinci iz hleva pobegnil 18-mesečni lisasti bik. Kot je za N1 povedal lastnik Simon Korpič, je bila skoraj 600-kilogramska žival v hlevu proste reje.

“Nekaj se je prestrašil in je skočil čez jasli. Poskušali smo ga uloviti, a je pobegnil v bližnji gozd. Za njim sem šel še kakšen kilometer in pol, pa sem ga na koncu izgubil,” je okoliščine dogodka predstavil lastnik. Čeprav je upal, da bi žival našel, je kmetu na terenu razmere oteževala tema, in kot je še dodal, ni nič slišal.

Iskalna akcija rdeče-belega bika, ki sicer nima imena, se tako nadaljuje tudi danes. “Radi bi ga našli. Je pa težko, saj je okoli kmetije vsepovsod gozd. Gre za veliko površino in ne veš niti, kje ga iskati. Upamo, da se bo prikazal na plano, da bi ga ljudje videli. Včeraj zvečer ni jedel, tudi danes ne in je po vsej verjetnosti lačen,” je za N1 še dodal Korpič.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje