Brglez čestital Pirc Musar in Logarju: “Moja podpora je odvisna od vrednot”

Slovenija 23. Okt 202219:35 > 21:15 1 komentar

Brglez se je po večini preštetih glasov zahvalil vsem, ki so oddali svoj glas in ob 80 odstotkih preštetih glasov čestital kandidatu Anžetu Logarju in Nataši Pirc Musar, ki sta se uvrstila v drugi krog predsedniških volitev. "Moja podpora je odvisna od vrednot, ki jih zagovarjam." Tanja Fajon je poudarila, da stranka SD zagotovo ne bo podprla kandidata SDS v drugem krogu. Naslednji karierni izziv za Brgleza pa bodo glede na današnje rezultate evropske volitve, je povedal.

Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik je v volilnem štabu okoli 19. ure v izjavi za N1 poudaril, da so ravnali prav, ko so kot predsedniškega kandidata podprli Brgleza. “To, da smo izbrali prav, potrjuje tudi to, da je našega kandidata podprla tudi največja koalicijska stranka,” je dejal Prednik.

Na vprašanje novinarja N1 Marka Valadžijo, čigav poraz bo, če se Brglez ne uvrsti v drugi krog, ali od koalicijskih strank ali od kandidata samega, je Prednik odvrnil, da to ne nikogaršnji poraz. “Volilke in volilci imajo vedno prav, oni se odločijo, kdo bo predsednik republike. Še vedno upam, da bo Brglez prišel v naslednji krog,” je strnil vodja poslanske skupine SD.

Vodja volilnega štaba Dejan Levanič je dejal, da je “Milan predvsem umirjen človek, z jasnimi vrednotami, stališči in pogledi. Tako je deloval vso svojo kariero. Mislim, da je to tisto, ki označuje dobro lastno predsednika republike. Zelo mi je pomembno, da je jasno povedal, kakšni predsednik želi biti. Zato odgovorno funkcijo se mi zdi, da ne bi naredil nobene sramote državljankam in državljanom. To funkcijo bi opravljal izjemno korektno in na visokem nivoju,” je dejal Levanič.

Okoli 20. ure so skupaj v štab prišli Milan Brglez, predsednik vlade Robert Golob in predsednica stranke SD Tanja Fajon.

Milan Brglez Milan Brglez
Milan Brglez. (Foto: Luka Dakskobler/BOBO)
Milan Brglez, Robert Golob, Tanja Fajon Milan Brglez, Robert Golob, Tanja Fajon
Luka Dakskobler /BOBO
Milan Brglez, Robert Golob, Tanja Fajon Milan Brglez, Robert Golob, Tanja Fajon
Luka Dakskobler /BOBO
Milan Brglez, Robert Golob Milan Brglez, Robert Golob
Luka Dakskobler /BOBO
Tanja Fajon, Robert Golob Tanja Fajon, Robert Golob
Luka Dakskobler /BOBO
Milan Brglez, Robert Golob, Tanja Fajon Milan Brglez, Robert Golob, Tanja Fajon
Luka Dakskobler /BOBO

“Moja podpora je odvisna od vrednot, ki jih podpiram”

Brglez se je v izjavi zahvalil vsem, ki so glasovali zanj. “Ključno je povezovanje Gibanja Svoboda in SD, ta projekt se bo nadaljeval,” je poudaril. Po njegovem mnenju izid, ki mu po polovici preštetih glasov kaže na 15,7-odstotno podporo, ni nezaupnica koaliciji, saj so to predsedniške, in ne parlamentarne volitve. “Projekt, ki smo ga začeli s povezovanjem Socialnih demokratov in socialnih liberalcev se bo nadaljeval in bo še kako vplival na politiko v Sloveniji,” je prepričan Brglez.

Brglez je ob 80 odstotkih preštetih glasov čestital kandidatu Anžetu Logarju in Nataši Pirc Musar, ki se bosta najverjetneje uvrstila v drugi krog predsedniških volitev.

“Moja podpora je odvisna od tega, ali me lahko prepričajo v vrednotah, ki jih zagovarjam.” Po njegovih besedah so to prednost ljudi in okolja pred kapitalom, socialna država, socialni dialog, solidarnost med generacijami in enakost spolov, zagovarjanje ustavnosti tako v notranji kot zunanji politiki, vladavina prava in vseh človekovih pravic.

Fajon: Stranka SD zagotovo ne bo podprla kandidata SDS

Tanja Fajon je poudarila, da so volilci odločili. “Ko preštevam glasove na levi sredini, smo pravzaprav dobili rezultat parlamentarnih volitev,” je strnila in dodala, da stranka SD v drugem krogu zagotovo ne bo podprla kandidata SDS Anžeta Logarja.

“Milan Brglez je dal vse od sebe, zame je še vedno izvrsten kandidat za predsednika Republike Slovenije, ampak če mu ne bo uspelo v drugi krog, je pomembno to, da bodo glasovi volilk in volilcev za levosredinskega kandidata, kar je naša tista skupna zgodba za prihodnost Slovenije, zagotovo zmagovalni,” je dejala predsednica SD.

BOBO

Fajon je pričakovala boljšo volilno udeležbo, glede na to, da “odločamo o prihodnosti Slovenije. Vendar ljudje so tisti, ki imajo karte v rokah in če so se odločili, da ne pridejo na volišča, jaz verjamem, da imajo v drugem krogu še enkrat priložnost”. Zahvalila se je vsem, ki so danes prišli, ki so danes dali svoj glas tudi za Brgleza.

Ob tem je čestitala tudi obema kandidatoma Anžetu Logarju in Nataši Pirc Musar, ki sta se uvrstila v drugi krog, in vsem, ki so nastopili na teh volitvah. Volilce pa je povabila na volišča tudi v drugem krogu. “Odločamo o prihodnosti Slovenije in danes rezultat kaže, da zagotovo vemo, kdo bo zmagovalec in to bo na levi sredini,” je dodala Fajon.

Skupno izjavo Brgleza, Fajon in Goloba si lahko ogledate na vrhu članka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje